כשהפציע לחיינו טרנד הפרחים המיובשים חשבנו שסוף סוף פיצחנו את השיטה ומצאנו את התחליף המושלם לזר הטרי של שבת, שאי שם באמצע יום שלישי כבר קורס לתוך עצמו, כמוש ומסריח. הפרחים המיובשים לעולם לא מתים, הם לא דורשים מים ואפשר לסדר אותם באגרטלים, לתלות אותם כמו מביילים ואפילו להפוך לתמונות ממוסגרות. לא פלא שבשנים האחרונות רואים אותם בכל פינה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
אבל האקססוריז הטרנדיים האלה מגיעים עם חיסרון אחד רציני: יש להם נטייה רצינית להתכסות באבק. וכל מי שהעז לנקות את עלי הכותרת שלהם יודע שהם הופכים ברגע לערמת פירורים. אפשר לעשות משהו בנידון, ובבלוג apartmenttherapy מצאנו שלוש המלצות כיצד לשמר את פרחים מיובשים:
להגן עליהם עם חומר איטום שקוף
ריסוס של עלי הכותרת השבריריים, שכל תנועה עלולה לפורר אותם (ובכך רק להגדיל את ערמת האבק), יצפה אותם ויהפוך אותם לקשיחים יותר. ישנם תרסיסים מיוחדים לפרחים שאפשר לקנות, שהם בעצם לכה שקופה או איטום אקרילי, ואפשר גם להשתמש בספריי לשיער. היתרון הבולט של התרסיסים הפרחוניים על פני התרסיסים לשיער הוא שהם מעניקים הגנה מפני קרינת UV ובכך מונעים מהצבע לדהות. אם תרחיקו את הפרחים המיובשים מאור שמש ישיר, שזו המלצה חשובה בלי קשר, סגרתם את הפער.
להשפריץ עליהם תרסיס לניקוי פרחים
ריסוס הפרחים המיובשים באיטום שקוף יעזור לדחות את הצטברות האבק לזמן מה, אבל לא ישמור אותם נקיים לאורך זמן. לשם כך נדרש תרסיס מסוג אחר, ייחודי לניקוי פרחים מזויפים או מיובשים. זהו מוצר על בסיס מים שמיועד לשימוש פעם בחודש. הוא מרענן את הפרחים היבשים ומעלים את האבק. חשוב להקפיד לרסס ממרחק של כ-30 ס"מ כדי שפרצי האוויר לא יפגעו בעלי הכותרת.
לאבק אותם במייבש שיער
ריסוס הפרחים היבשים אחת לחודש בתרסיס ניקוי ייעודי נשמע כמו תחזוקה רבה מדי? יש אלטרנטיבה פשוטה יותר- מייבש שיער ביתי. יש להגדיר את המכשיר לרמת ועוצמת חום הכי נמוכה, להחזיק אותו במרחק של כ-25 עד 30 ס"מ מהפרחים ולהעיף את האבק (ורצוי לעשות את זה מעל כיור או פח).