אם אתם עומדים לעבור לדירה חדשה או מתכננים לשדרג את הלוק בדירה קיימת, אבל התקציב דל – יש החלטות עיצוביות שאתם יכולים לקבל בעצמכם לפני שאתם שוכרים את שירותיהם של בעלי ובעלות המקצוע, גם אם אין לכם ניסיון או הבנה בתחום.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> הכוכבת חשפה את המטבח שלה והגולשים עפו על פריט אחד

>> משפצים מטבח? שימו לב למקומות האחסון החשובים

 

באתר thespruce בדקו עם שלוש מעצבות פנים מה הכי בולט להן לעין כשהן נכנסות לחדר, כלומר מהם האלמנטים הראשונים שבהם הן מבחינות בחלל, לטוב ולרע, ומה התובנות שלהן בנושא. 

קודם כל, לשמור על פרופורציות

כמו בכל דבר בחיים, גם בעיצוב הבית חשוב לשמור על איזון וקנה מידה. אם לא מבחינים בקירות וברצפת החדר מרוב רהיטים וחפצים, או אם פריטים שתלויים על הקיר נראים מגוחכים ותלושים מהקשר, כנראה שהחלל סובל מחוסר איזון. קריסטן פיורה, מעצבת פנים מסקרמנטו, מסבירה: "לעתים קרובות, אנשים בוחרים ריהוט גדול מדי עבור חלל, מה שגורם לחדר להרגיש צפוף ועמוס. גם אמנות קיר שלא מקובצת יחד בצורה נכונה או קטנה מדי עבור הקיר - למשל הדפס זעיר שהולך לאיבוד על קיר גדול. אשמים נוספים בקנה מידה לקוי הם גופי תאורה שלעתים קרובות אינם מותאמים כראוי לחלל, כלומר גדולים מדי או קטנטנים בצורה מביכה". מעצבת הפנים מליסה אודנג בודי מסכימה ומסכמת: "מה שגורם לחלל להרגיש מזמין זה האיזון העדין של קנה מידה, פרופורציה, גודל וצבע. אלה הדברים שמאפשרים לנו להרגיש נינוח ורגוע במרחב".

סלון, ריהוט ישן וכבד (צילום: PhotoStock10, SHUTTERSTOCK)
צילום: PhotoStock10, SHUTTERSTOCK

 

ספרים כאלמנט עיצובי

ספרים זה משהו שתמצאו כמעט בכל בית, גם אם הדיירים שלו לא קראו ספר בעשור האחרון. זה יכול להיות ספרים מקצועיים, ספרי סיפורת ושירה או ספרי קודש - לפי מעצבת הפנים אנני דאונינג, הספרים שאנחנו בוחרים לשמור בבית שלנו והדרך שבה אנחנו בוחרים להציג אותם, מאפשרים היכרות משמעותית עם האישיות שלנו, או לפחות עם איך שהיינו רוצים שיתרשמו ממנה (בימי התקליטים והדיסקים, גם התצוגה שלהם בסלון שימשה למטרה דומה). מסיבה זו, ספרים הם מהדברים הראשונים שדאונינג שמה לב אליהם כשהיא נכנסת לבית של מישהו: "האם הם נמצאים בערמות אקראיות ליד המיטה, מתויקים בצורה מסודרת בכונניות ספרים, או מוצגים באופן בולט ומכוון על שולחן הקפה? אולי יש להם ספרייה מלאה בכותרים שהם אספו במשך שנים רבות, ואולי יש להם רק ספרים בודדים".

סלון, מדף ספרים (צילום: Ilija Erceg, SHUTTERSTOCK)
צילום: Ilija Erceg, SHUTTERSTOCK

 

כל אחד והאומנות שלו

ההגדרה ליצירה אומנותית בבית היא סובייקטיבית לגמרי - זה יכול להיות ציור של אמן ידוע, פריט מקרמה, תמונה משפחתית ממוסגרת או הציור שהילדה הביאה מהגן. בדומה לתצוגת הספרים שלכם בבית, גם ליצירות שבהן אתם בוחרים לקשט את החלל שבו אתם חיים ומארחים יש משמעות, וגם השפעה לא מבוטלת על התחושה הכללית בחלל. "האמנות מספקת צבע, אותנטיות ומצב רוח", אומרת פיורה. "זו שיקוף מאוד עמוק ואישי של הדיירים בבית, מה הם מעריכים ולאיזה סוג דימויים הם נמשכים".

אמנות לא צריכה לבוא עם תג מחיר מנקר עיניים כדי להיות מרשימה. בדרך כלל כמה שהיא יותר אישית ומייצגת את בעליה, היא תזכה ליותר עניין. דאונינג מסבירה שיצירת האמנות יכולה להיות מיוחדת גם בזכות הסיפור שקשור אליה – למשל תמונה נוסטלגית במיוחד עם הקשר משפחתי מרגש, איור קטן שרכשתם בסמטה ציורית בחופשה קסומה בחו"ל, פריט עם ציטוט שמייצג תקופה מסוימת בחיים ועוד.

סלון, תמונות שחור לבן (צילום: Followtheflow, SHUTTERSTOCK)
צילום: Followtheflow, SHUTTERSTOCK

 

אווירה זה גם עניין של תאורה

אודנג בודי שמה לב מיד לאופן שבו החלל שאליו היא נכנסת מואר – האם האור לבן, חזק ומסנוור או עמום וקלוש? לדבריה, לעתים קרובות יותר חללים אינם מוארים באור מספיק. "אנחנו תמיד משלבים מקורות אור מרובים, כולל תאורה תלויה מעל, על קיר ועל רצפה". כשיש הרבה אפשרויות ניתן לשחק בהן וליצור בכל פעם תמהיל אחר, שמתאים באותו רגע לסיטואציה בחלל. כדאי גם להוסיף דימר, שמאפשר שליטה בעוצמת האור. בנוסף לאור שהם מפיצים, גופי תאורה מעוצבים במיוחד גם ימשכו את תשומת הלב ויכולים אפילו לשמש כיצירת אמנות פונקציונלית.

סלון, תאורה עמומה (צילום: Ground Picture, SHUTTERSTOCK)
צילום: Ground Picture, SHUTTERSTOCK

 

התרשמות בעזרת חושים נוספים

התחושה שנקבל מחלל מסוים ללא ספק תתבסס על מה אנחנו רואים בו, אבל לא רק. כשמעצבים חדר כדאי לקחת בחשבון את שאר החושים – במה אפשר וכדאי לגעת, כמה מרווח מרגיש החלל ובעיקר מה הריח הדומיננטי בו. ניחוח מעופש או לא נעים בהחלט יכול לקבע את החוויה וההתרשמות שלנו מחדר מסוים כשלילית, וליהפך. מעבר למראה החדר, דאונינג ממהרת להבחין בריחות החלל שאליו היא נכנסת. הוא יכול להיות כתוצאה מהדלקת נר ריחני, משימוש במוצרי ניקוי, או מהבישולים במטבח. "האינדיקטורים האלה יכולים להגיד לך כל כך הרבה על איך מישהו מאכלס את המרחב שלו".

אישה מדליקה נר דקורטיבי (צילום: Pheelings media, SHUTTERSTOCK)
צילום: Pheelings media, SHUTTERSTOCK

 

התובנות העיצוביות האלה הזכירו לנו את אחד מעמודי האינסטגרם החביבים עלינו, שבו מתפרסמות תמונות אמתיות של עיצובים מוזרים, לא הגיוניים והזויים במיוחד – כמו אסלה באמצע גרם המדרגות הבית או בצמוד לכיור המטבח, עיטורים תמימים שנראים כמו איברי מין, מדרגות מאתגרות ואפילו מסוכנות ולא מעט דלתות שמובילות לשום מקום. מעניין מה היו מעצבות הפנים אומרות על זה.