20 המשתתפים בסדנת העץ הפתוחה של סטודיו MOLET בבת ים ממש לא ראו את זה מגיע: כשהם יצאו לנוח וליהנות מהתוצרים שלהם בסוף הסדנה אסף אותם המדריך - חוץ מזוג אחד, והנחה אותם שבעוד כמה רגעים ייוצאים כולם לאולם המרכזי עם זיקוקים ונרות. בינתיים בחוץ, חוויאר פלבניק פתח את קופסת העץ שהכין יחד עם בת זוגו סשה מרגוט דבאח, וחשף בפניה בהפתעה גמורה טבעת אירוסין שהסתיר בתוכה. ובתזמון המדויק הזה נכנסו כולם לאולם וחגגו את הצעת הנישואין בנצנוצי אורות.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> דיילת מזהירה: אל תשתמשו בפריט הזה בחדר המלון
>> פ"ת: דירת גג מודרנית בעיצוב חם וצבעוני
את ההפקה המרגשת הזו רקם חוויאר יחד עם חברו הטוב אריאל גוטסמן, שהוא אדריכל ומנהל הדרכות ב-MOLET, אותו סטודיו לעיצוב ונגרות בעץ ממוחזר שבו התקיימה הסדנה. "חוויאר ביקש להציע נישואין לסשה בצורה יוצאת דופן", מספר גוטסמן, "הוא היה אצלי בסדנה והתלהב מהחוויה ורצה לבנות יחד איתה משהו שיתופי, כסמל למה שהם מתכוונים לבנות יחד בחיים כזוג. חשבנו יחד על קופסת עץ שאותה הם יבנו, החל משלב הוצאת המסמרים מקורות העץ הממוחזר והשיוף ועד קבלת כלי למכתבים וחפצים אישיים שלהם". את הטבעת הניח גוטסמן בקופסה המוכנה בדיסקרטיות, כשלקח אותה רגע מבני הזוג "כדי לסדר משהו". חוויאר: "לסשה לא היה מושג שאני מתכנן לה הפתעה. הצוות שמר על הסוד ודאג שהכול יעבור חלק. ככל שהסדנה התקדמה, מילאו אותי תחושות של התרגשות ועצבנות אבל גם תחושת רוגע, כי ידעתי עמוק בלב שאני עומד להציע נישואין לחצי השני שלי".
חוויאר וסשה הכירו בפייסבוק לפני שמונה שנים, עשו עלייה מבואנוס איירס (הוא לפני שמונה שנים, היא לפני 4 חודשים) וגרים היום בתל אביב. חוויאר: "הרעיון להפתיע בהצעת נישואין עלה במהלך שיחה שגרתית עם אריאל. כבר זמן מה שקלתי רעיונות שונים להצעות, וחיפשתי משהו שבאמת מייצג אותי ויהיה משמעותי לשנינו. רציתי משהו יצירתי ומקורי באמת. הבנתי שסדנת עץ יכולה להיות רקע מושלם להצעה אם נבנה יחד משהו משמעותי שמסמל את המהות של מערכת היחסים - המאמץ, שיתוף הפעולה והפגמים שהופכים אותה לייחודית ויפה".
אחרי שהחליטו לבנות "קופסת אהבה" למכתבי האהבה שלהם, לפריטים ולזיכרונות משותפים, בחרו בני הזוג את הקורות שאתן יעבדו בספריית הסדנה ובה קורות עץ באורכים ועוביים שונים. לאחר תהליך ניקוי החומר, שכולל הוצאת מסמרים, שיוף וחיתוך לגודל הרצוי, הביאו את העץ למצבו הטבעי – לפעמים עם "עיניים", לפעמים עם טקסטורות. "אנחנו מעוניינים שאנשים יחוו את החומר היפה והטבעי ויהיו גאים בו בלי להסתיר אותו, לכן מעודדים אותם למחדש את העץ", מסביר גוטסמן. אחרי חיבור המוצר יכולים לבחור להוסיף לו דוגמאות של צבעים עדינים או חותמות. סשה וחוויאר החתימו את הקופסה שיצרו עם חותמת התאריך כדי לנצור את החוויה.
View this post on Instagram
בסטודיו אמנם לא חוו עד אז הצעות נישואין, אבל הפתעות קטנות נוצרות שם כל הזמן. "כל אחד יכול להירשם לסדנה הפתוחה שלנו", אומרת גליה שוץ, שותפה ומנהלת שיווק ומכירות בסטודיו, "בסדנה המשתתפים יוצרים מגוון פריטי נוי וריהוט, למשל מעמד לעציץ או ללפטופ, ארגז עץ שימושי, ספסל או יחידת מדפים. אנחנו מזמינים את המשתתפים לצאת למסע של יצירה, עבודה עם הידיים ובריאת תוצר אישי שישמש אותם בבית וגם יהווה שימוש חוזר בעץ, במקום לכרות עצים נוספים". כל מה שבונים נעשה מעץ הממוחזר ממשטחי העמסה שמפרקים והופכים לקורות לשימוש חוזר. בסדנה מחליטים יחד עם מדריך מה בונים ומה יהיה הגודל, משרטטים תכנית על נייר ומוציאים אותה לפועל תוך שלוש שעות.
סדנה בסטודיו MOLET, טרמינל העיצוב בבת ים. עלות סדנת מוצר ליחיד 359 שקלים, לבני זוג 465 שקלים.