הדיירים: בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, הורים לבן 7. הגבר איש עסקים, והמשפחה חיה על קו תל אביב-ברצלונה. נפגשנו באחד מביקוריהם בארץ, וכשהם שמעו את המבטא הספרדי של אלברט הם "הרגישו בבית".
הדירה: דירה ששטחה עם 110 מ"ר ועוד מרפסת ששטחה 11 מ"ר בשדרות רוטשילד בתל אביב. הדירה נמצאת בבניין לשימור, ששופץ לאחרונה מבפנים ומבחוץ תוך שמירה על מראהו המקורי. בדירה ארבעה חדרים, ושני חדרי רחצה, אך החלוקה המקורית הייתה בעייתית ומאתגרת.
החזון: בני הזוג רצו דירת נופש, שתשלב תחושה של מלון ושל בית. הם רצו שהעיצוב יהיה מודרני-אורבני, בסגנון אירופי אלגנטי עם נגיעות ישראליות, וביקשו שנשתמש בחומרים טבעיים כמו שיש, אבן ועץ. הם הדגישו את החשיבות של עיצוב חדר הילדים, ורצו שלילד תהיה "פינה קסומה שיאהב להיות בה ושתעצים את החוויה שלו בארץ". כחובבי אמנות ועיצוב, הם ביקשו שנשלב בדירה "פיסים" שונים, כמו תמונות ענקיות של האמן ליאו קייארד וכלי הגשה של המותג לואי ויטון.
משך השיפוץ: כשנה וחצי. מכיוון שבעלי הבית חיים בחו"ל, רוב הפגישות נעשו בזום, וגם הקורונה עיכבה את התהליך.
עלות השיפוץ: כ-3 מיליון שקל, כולל תכנון, עבודות, בעלי מקצוע, עיצוב וסטיילינג.
הדירה אמנם שופצה לא מזמן, אבל המבנה שלה היה בעייתי: המטבח היה ממוקם בכניסה לדירה ומולו מסדרון ארוך המוביל לחדר השינה והממ"ד כך שנוצר מראה צר ודחוס. במסגרת השיפוץ הרסנו את הקיר שתחם את המטבח, ויצרנו חלל ציבורי אחד. במקום המטבח, הועבר הסלון לכניסה לבית, וכך יצרנו חלל פתוח ומזמין יותר.
במבואה, מימין לדלת הכניסה, יש דלת קו אפס לשירותי האורחים הקבועה בקיר מחופה באריחים מדוקקים. חיפוי האריחים נמשך גם מעבר לפינה, לקיר הטלוויזיה הסלון. משמאל לדלת הכניסה נבנה ארון קיר בגוון כהה שמתחבר למטבח. המטבח בנוי בקו אחד, לאורך הקיר בחלל הציבורי, והותקנו בו דלתות המאפשרות להסתיר אותו. דלת זכוכית מובילה מהחלל הציבורי למרפסת, ובאמצעות "רצפה צפה" גובה המפלסים זהה. רצפת המרפסת מחופה באותם אריחים המחפים את קיר הטלוויזיה בסלון.
באותו קיר קבועה דלת המובילה ליחידת ההורים, הכוללת אזור שינה, אזור רחצה וחדר ארונות. בכניסה נמצא אזור הרחצה: מימין לדלת הכניסה יש דלת כיס זכוכית המובילה לאזור האמבטיה ובו הקירות והרצפה מחופים בפלטות שיש והתקרה צבועה בשחור - רקע המבליט אמבטיה פרי סטנדינג בהירה. משמאל לדלת הכניסה יש כיור מרחף הקבוע על קיר עץ, שמצדו השני נמצא חדר השינה. בקצה יחידת ההורים נמצא הממ"ד שהוסב לחדר ארונות גדול ובו פינת איפור ואזור שירות מוסתר.
בחדרו של הילד, הנמצא לצד הסלון, נבנו ארון בשילוב מיטת קומתיים, כדי לאפשר אירוח. אחד הקירות בחדר הפך לקיר טיפוס, והותקן שולחן מתקפל כדי שאפשר יהיה להגדיל את החלל.
>> במדור הקודם: 300 מ"ר עם נוף לכנרת: וילה משגעת ל-6 נפשות
פריט אהוב: הפריט המיוחד ביותר בפרויקט – ואולי המיוחד ביותר שראינו – הוא מאובן של זוחל ימי על רקע של צפחה שחורה ממחצבות Holzmaden. גיל המאובן מוערך ב-180 מיליון שנה. משקל הפריט הוא כחצי טונה, והוא הוטס לארץ מגרמניה אחרי שבעל הבית קנה אותו באתר מכירות פומביות.
דבר האדריכל והמעצב: אדריכלים ומעצבים חולמים לקבל פרויקט ללא הגבלת תקציב, כפי שהיה בדירה הזו. אבל גם במקרים כאלה חשוב לא ללכת לאיבוד ולבחור רק מה שיקר, כי זה לא בהכרח יפה ומתאים לדירה. בנוסף, לעיתים רחוקות הסגנון של בעלי הבית תואם באופן מושלם את הסגנון של האדריכל או המעצב, כפי שקרה בדירה הזו. השילובים בין פרקטיות ליוקרה, בין סגנון אירופי לישראלי, בין מודרניות לאורבניות, יצרו הרמוניה מושלמת. בגלל הקורונה, בעלי הבית לא הגיעו לארץ וכמעט כל השיפוץ הנהל אונליין. סיום הפרויקט התעכב, אבל למדנו לעבוד בתנאים מעט מגבילים ובכל זאת להגיע לתוצאה מדהימה.
טיפים: כשאתם בוחרים אדריכל או מעצב, בדקו היטב מי הוא ומה הניסיון שלו בעבודת מהסוג שאתם מבקשים. ערכו שיחת תיאום ציפיות, ולאחר מכן תנו לו יד חופשית וסמכו עליו שהוא יודע את עבודתו וכיצד להפוך את החלומות שלכם למציאות.
כשמשפצים דירה בבניין קיים, חשוב לבדוק את התשתיות הקיימות ואת הדגשים של הבניין לפני תחילת העבודה כדי למנוע "הפתעות" ושינויים בלתי צפויים.
תכנון ועיצוב: אדריכל אלברט אסקולה ותום שקד
צבע לדירה: Benjamin Moore
וילונות: Ella Decor
רשימת מכולת
שידת מדפים בפינת האוכל, Rimadesio – טולמנ'ס, 60,000 שקל
קיר טיפוס בחדר הילדים – 4,000 שקל, Gravity Blocks
שנדליר בפינת האוכל, Vibia – 7,600 שקל, Kimhi
כורסה מעץ ועור בסלון – 15,000 שקל, The Box
שולחן מתקפל בחדר הילדים – 1,350 שקל, טולמנ'ס דוט