בדומה לעלייה במחירי הדירות לרכישה, נראה שעליות המחירים בשוק הנדל"ן לא פסחו גם על שוק השכירות ומתחילת שנת 2021 העלייה אף צברה תאוצה. מניתוח של חברת "דיפרנט", חברה להבטחת שכר דירה, שסקרה 70 אלף מודעות של דירות להשכרה, עולה כי ממוצע השכירויות ברחבי הארץ עלה בכ-10.2%.
חברת "דיפרנט" ניתחה מודעות שפורסמו בשנת 2020 ו-2021, בשני הרבעונים המקבילים, ופורסמו באתרים יד 2, הומלס, קומו, הומלי, מדלן, פייסבוק ופלטפורמות נוספות. לפי הניתוח בחודשים ינואר-מאי של שנת 2021, סיום הקורונה וחזרת המשק לפעילות מלאה, נרשמה מגמת עלייה בממוצע השכירויות של 10.2% והממוצע היה 4,581 שקלים לחודש.לשם השוואה בשנת 2020, בין החודשים ינואר-מאי, היתה עלייה של 9.9% ובשנת 2019 באותם חודשים חלה עלייה של 4.6% בלבד במחירי השכירויות.
לרשימה המלאה לחצו כאן
יחד עם זאת, ניתן גם לראות שעליית ממוצע מחירי השכירויות בין ינואר-מרץ 2021 הייתה של 12%, והחל מחודש אפריל אנו רואים מגמת ירידה בממוצעים. "מחירי שכר הדירה מתחילים להתמתן בחודש מאי עקב ביקוש יציב יחסית והיצע מוגבל, וזאת למרות חזרתם של המשקיעים לשוק", הסביר אלעד שריקי מנכ"ל חברת "דיפרנט"."זאת למרות חזרתם של המשקיעים לשוק שככל הנראה ממשיכים להעדיף את ההשקעה בערי המרכז. מדובר במשקיעים סולידיים המחפשים השקעה בטוחה והם רואים מה קורה בערי הפריפריה הרחוקה, שם התשואה ממכירת דירה רחוקה מלהיות מובטחת".
"תל אביב הופכת לעיר בלתי אפשרית"
חברת "דיפרנט" גם בדקה את איכות הדירה מול המחיר שלה, כלומר איפה נשלם הכי הרבה על דירות מוזנחות ואיפה נשלם הכי מעט על דירות משופצות? באופן לא מפתיע בתל אביב המחיר הגבוה ביותר על דירות שמדורגות נמוכות מאוד ברמת התחזוקה שלהן - כך גם רמת גן, ירושלים בת ים ובני ברק. לעומתן, בחריש למשל תוכלו לגור בדירות חדשות מקבלן בכ-3,000 שקלים בממוצע. מי שעוד נמצאות במקום טוב הן קריית שמונה, חדרה וטבריה.
"תל אביב הופכת לעיר בלתי אפשרית", הסביר שריקי. "משקיעים תמיד חיפשו את המקום הטוב והזול הבא שישיא להם תשואה גבוהה יותר. ברוב הארץ, חלה ירידה בהיצע מכיוון שבשנת הקורונה ראינו מצד אחד את הזוגות הצעירים רוכשים דירות ומצד שני משקיעים שראו שהדירות שלהם לא מתאכלסות בשוכרים, מכרו את הדירות שלהם, לכן ההיצע נמוך".