אם בכל פעם שיש לכם קצת זמן פנוי אתם חושבים לעצמכם שהגיע הזמן לסדר את הבית, להעיף כמה חפצים ולהרגיש טוב יותר, אתם צודקים. עומס בבית גורם לרמות הסטרס לעלות, שלא לדבר על הקושי המרגיז שבלמצוא משהו שממש נחוץ לכם בין בליל הפריטים. אז חנוכה בפתח, שזה אומר זמן לסדר! ואחרי אלף השיטות שכבר הצגנו בפניכם, הנה עוד אחת שאולי תסייע, למרות שהיא לא פשוטה – לשחרר מהפנטזיות שלכם לגבי עצמכם ואיתן גם את החפצים הנלווים לכך.
ה"אני הפנטזיונרי" (fantasy self) שלנו הוא אלמנט תת-מודע של מי שאנחנו, וכמו שמפרטת הפסיכותרפיסטית שארי ב. קפלן ל"Homes and Gardens": "גרסה שאפתנית של עצמנו – דימוי אידיאלי שאנו מדמיינים שנשיג יום אחד, מלא בתכונות, תחביבים או סגנון חיים שאנו חושבים שיביאו לנו אושר או סיפוק. גרסה זו עשויה לנבוע מציפיות חברתיות, חלומות שלא מומשו או תקווה לשינוי." והחפצים המשויכים לאני הפנטזיונרי הם בדיוק אלה שקשורים לחלומות ולרצונות שלכם - כן, הגיטרה הזאת שמונחת לכם בפינה ומעלה אבק, שמעולם לא למדתם לנגן בה, היא דוגמה טובה. פריט שהאני הפנטזיונרי שלכם רצה יותר מהאני האמיתי שלכם. זה יכול להיות שמלה שכבר לא מתאימה לך, זוג נעליים שאת אוהבת אבל לא נועלת כי הן מכאיבות לך, או צבעי השמן האלה שקנית כשהתחשק לך לצייר – אבל מעולם לא עשית זאת.
>> הקדשתי שבועיים לסידור הבית - זה מה שלמדתי
עכשיו תשאלו, כמונו, למה לזרוק דווקא את החפצים האלה שיכולים לגרום לנו להתפתח ולצמוח? לדברי קפלן, האני הפנטיונרי עלול ליצור חוסר התאמה כשהוא לא בהרמוניה עם הצרכים או הרצונות האמיתיים שלנו, ובמקום לשמש מקור להשראה, הוא יכול בקלות לצאת משליטה ולגרום לעומס ולאי-שביעות רצון להצטבר בבית.
אז איך נפטרים מחפצים שה"אני הפנטזיונרי" שלנו נאחז בהם?
היפרדות מחפצים שמסמלים את ה"אני הפנטזיונרי" היא קשה, כי היא יותר מפרידה מחפץ – זו פרידה מהמשמעות שהוא מסמל.
- שאלו שאלות מפתח
קודם כל שאלו את עצמכם כמה שאלות: האם החפץ שאני שומר/ת עליו סתם צובר אבק? האם הוא משרת את ה"אני האמיתי" שלי? האם הייתי קונה אותו שוב היום? האם הוא מבוסס על תחומי עניין שכבר לא רלוונטיים עבורי? - הבחינו בין ערך אישי ופרקטי
שמרו רק על פריטים בעלי ערך אישי או מעשי, ושחררו את אלו הקשורים לציפיות של אחרים או לחלומות לא רלוונטיים. - שחררו בהכרת תודה
ממש כמו אצל מארי קונדו, גם פה אפשר להודות לחפץ על תפקידו בחייכם ולשחררו בהכרת תודה ובאהבה. - חשבו על העתיד
במקום לראות בכך אובדן, ראו זאת כהזדמנות לחיות את חייכם במלואם. - התחילו בקטן
בחרו פריט שקל לכם יחסית לוותר עליו, אולי תוכלו למצוא להם אחסון זמני ובזמן הזה להחליט אם לשחרר אותם. - תחגגו את ההתקדמות
העריכו את המאמצים שלכם וסיימו את התהליך בשלבים, צעד צעד. - צלמו את החפצים שאתם מתקשים להיפרד מהם
אתם ממילא שומרים אותם רק כמזכרת, אז גם הצילום הוא מזכרת. - השאירו פריט אחד למזכרת
טוב, בסדר, אחד אתם יכולים להשאיר. - תרומה כמוטיבציה
דמיינו את השמחה שהפריטים שלכם יביאו לאנשים אחרים, חברים, בני משפחה, נזקקים, במקום להעלות אבק בבית. - חדדו כוונות לעתיד
לפני רכישת פריט חדש, בדקו אם הוא מתאים ל"אני האותנטי" שלכם ולצרכים העכשוויים. אל תיפלו שוב למלכודת האני האידיאלי שלכם.
>> 8 פריטים שאתם חייבים להעיף מחדר השינה
>> האומנות העדינה של ניקוי המוות השוודי