שר הבינוי והשיכון זאב אלקין היום (שלישי) לאפשר דחייה במועד סגירת ההרשמה להגרלות "דירה בהנחה" עד ליום ראשון 10.4 לטובת זוגות שעדיין לא קיבלו את אישור הזכאות. ההחלטה להאריך את ההרשמה תאפשר לעוד כ-20 אלף זכאים שעדיין לא קיבלו תעודת זכאות להירשם להגרלות.

כך תבדקו את זכאותכם: כל מה שצריך לדעת על ההגרלות

עוד הוסיפו במשרד השיכון והבינוי שיעשו את "מירב המאמצים לטפל בבקשות לזכאות שהתקבלו בחברות עד ליום 29.3.22", על אף שהם מחויבים לבדוק רק את זכאותם של אלו שנרשמו עד 20 במרץ. זאת, במטרה לאפשר למי שהגיש בקשה ויימצא זכאי לממש את זכאותו להשתתף בהגרלה זו.

100 אלף כבר נרשמו

עד כה נרשמו להגרלות כ-100 אלף זכאים, מתוך 120 אלף שיכולים להירשם להגרלות הקרובות. על פי נתוני משרד הבינוי והשיכון, מאז ההודעה על ההגרלה הוגשו 57,500 בקשות להנפקת תעודות זכאות ואושרו יותר מ-44,000 מהן. בין הנרשמים יוגרלו כ-10,000 דירות בלבד, כך שסיכויי הזכייה אינם גבוהים בכל מקרה. מי שלא יירשם להגרלות הקרובות, או שלא יזכה בהן, יוכל להירשם להגרלות הבאות שיתקיימו השנה לצד זכאים חדשים.

רק אתמול פורסם כי משרד השיכון יגדיל את מספר הדירות שיוגרלו השנה במסגרת "דירה בהנחה" ליותר מ-36 אלף דירות. מעבר להגדלת מספר הדירות המשתתפות בהגרלה, ההגרלות הבאות יפוצלו וייערכו אחת לחודשיים כדי לווסת את העומסים, כך שבמקום שתי הגרלות יהיו ארבע הגרלות במהלך 2022. 

היום, בתגובה לשאלה במסיבת העיתונאים שבה הוצג דוח בנק ישראל 2021, הבהיר הנגיד אמיר ירון כי תוכניות כמו "דירה בהנחה" אינן מהוות פתרונות ארוכי טווח למשבר הדיור. בעוד שתוכניות אלו מווסתות את המלאי הקיים, הפתרון המהותי נעוץ בהגדלת המלאי על פני זמן והנעת שינויים מבניים בעלי משמעות. הנגיד אף ביקר את התוכניות ואמר כי הן, יחד עם שינויי המיסוי התכופים, "יוצרים גלי הדף בתוך השוק, במקום ליצור קונסיסטנטיות על פני זמן".