אם נראה לכם שהסכו"ם לא יוצא מספיק נקי ומבריק ממדיח הכלים, לקרולינה מקאולי, בלוגרית ואם לשניים מאוסטרליה, יש פתרון פשוט: היא לוקחת חתיכת רדיד אלומיניום (נייר כסף), מועכת לכדור, שמה אותו בסל הסכו"ם במדיח ומפעילה כרגיל. לדבריה, הסכו"ם יוצא מבריק.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> פחות זה הרבה יותר: וילה משגעת בנגב
>> זו אחת הכורסאות היפות של איקאה, והמחיר מטורף
כדור האלומיניום נשאר בסל ולא מקרצף את הכלים, אז איך הוא גורם להם להבריק? באתר taste of home מסבירים שהסיבה היא האינטראקציה הכימית בין האלומיניום לחומרי הניקוי במדיח. בתהליך הזה מתחמצנים הכתמים על הסכו"ם והכלים מבריקים מחדש.
@carolina.mccauley Quick and easy dishwasher hack #easyhacks #quickhacks #cleaninghacks #homehackswithcarolina #cleaningtip ♬ Nutcracker: Dance of the Sugar Plum Fairly(845241) - ogsogs
אפשר להשתמש ברדיד אלומיניום גם לניקוי סירים שרופים: פזרו על תחתית הסיר אבקת סודה לשתייה והוסיפו מעט מים כדי ליצור עיסה. קחו רדיד אלומיניום, מעכו אותו לכדור, והשתמשו בכדור כדי לקרצף את החלקים השרופים. שטפו היטב במים וסבון.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
5 טעויות שכולם עושים עם רדיד אלומיניום
אל תכניסו למיקרוגל: זה כנראה הידוע ביותר, אבל תזכורת קטנה לא יכולה להזיק - לעולם אל תפעילו את המיקרוגל כשיש בתוכו נייר כסף. בניגוד לנייר או זכוכית, גלים אלקטרומגנטיים אינם יכולים לעבור דרך מתכת, ולכן הם ניתזים בחזרה, מה שעלול לגרום לניצוצות ולהבות שעלולים לפגוע בתנור ואף להצית שריפה.
אל תרפדו בו תבנית בזמן אפיית עוגיות: ריפוד התבנית בנייר כסף עלול לגרום לכך שתחתיות העוגיות ייאפו מהר יותר, והאפייה לא תהיה אחידה. השתמשו בנייר אפייה, במחצלת אפייה מסיליקון או בתרסיס שימון טוב.
אל תרפדו בו את תחתית תנור האפייה: ציפוי תחתית התנור בנייר כסף כאמצעי הגנה מנזילות וטפטופים אולי נשמע רעיון טוב, אבל זה לא כך. נייר האלומיניום עלול לגרום לנזקי חום לתנור.
אל תשתמשו בו למזונות חומציים: אינטראקציה עם מזונות חומציים (כמו עגבניות, רוטב עגבניות ופירות חמוצים) עלולה לשחוק את נייר הכסף ולגרום לשחיקתו ולהתפוררותו. למזונות כאלה עדיף להשתמש בניילון או בקופסאות זכוכית. בכל מקרה, עיטוף מזון בנייר כסף הוא פתרון זמני, מכיוון שנייר כסף אינו אטום.
אל תזרקו את נייר הכסף אחרי שימוש אחד: אפשר לעשות שימוש חוזר בנייר אלומיניום אם הוא מספיק נקי ולא מקומט מדי. אפשר לשטוף אותו ביד או לשים אותו במדיח הכלים על המדף העליון. למה לא להוציא קצת קילומטראז' נוסף מהחומר?
איך לייבש את הכלים בקלות?
המדיח סיים לעבוד, כולל תוכנית ייבוש הכלים, וכשפתחתם אותו גיליתם שהכלים אמנם נקיים אבל לא יבשים – מה עושים? הגולשת ג'סמין פותחת את המדיח, תולה על הדלת מגבת כלים, סוגרת שוב ומשאירה 20 דקות. לדבריה, המגבת סופגת את הלחות והכלים מתייבשים. כדי שהשיטה תעבוד, היא מסבירה בסרטון נוסף, צריך לתלות את המגבת על הדלת מיד כשהמדיח מסיים את פעולתו.
איך לסדר את מדיח הכלים
המדף העליון: הניחו כאן כוסות, ספלים וקערות קטנות כשהם הפוכים. כלים שתחתיתם שקועה כדאי להניח בזווית כדי שלא יצטברו בשקע מים מלוכלכים. גם כלי פלסטיק כדאי לשים במדף העליון, מכיוון שהחום מגיע מלמטה ועלול להרוס את הכלים. הקפידו לשים כלים קטנים כך שלא ייפלו כי הם עלולים להפריע לזרועות השטיפה. הניחו כלי אוכל גדולים כמו מצקות ומריות על המדף העליון ולא במעמד של הסכו"ם, כי הם עלולים לחסום את זרם המים.
כדי למנוע מכלי הפסטיק להתהפך בזמן עבודת המדיח, ולהתמלא במים מלוכלכים, אפשר להניח עליהם מתקן ייבוש כלים פשוט.
המדף התחתון: סדרו בו צלחות, קערות גדולות, סירים ומחבתות. שימו את הכלים הגדולים בצדדים כדי שלא יחסמו את המים. עדיף להניח את הכלים הגדולים על הצד ולא כלפי מטה כדי לא לחסום את זרם המים.
מעמד הסכו"ם: הכניסו את הכלים כשהידיות כלפי מטה, למעט סכינים – אותם הכניסו כשהחוד כלפי מטה. יש גם שפים שממליצים לא לשטוף סכינים במדיח, אלא ביד. "המדיח מטלטל את הסכינים וזה עלול לשחוק אותן. סכינים קהות גורמות ליותר פציעות", מסביר השף קולמן טייטלבאום. כדאי להכניס את הסכו"ם למעמד כשהוא ממוין. זה יחסוך לכם זמן כשתוציאו את הכלים הנקיים.
אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: חבל על הזמן והאנרגיה. על פי טייטלבאום, מדיח הכלים מתוכנן לזהות את החלבונים בשאריות האוכל ולפעול עליהם. אם תשטפו את הכלים לפני המדיח, המכשיר יפעל על הכלים עצמם. סיבה נוספת היא אקולוגית - המדיחים שלנו חסכנים יותר במים מאיתנו. מומחים אחרים נותנים עוד סיבה: מרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב. אז בפעם הבאה פשוט זרקו את שאריות האוכל הגדולות לפח והכניסו את הכלים למדיח ללא שטיפה מוקדמת.
אל תסדרו את כל הכלים לאותו כיוון: המים מגיעים ממרכז המדיח, לכן החלקים הכי מלוכלכים של הכלים צריכים לפנות למרכז ולא לאותו כיוון.
שימו לב: אל תעמיסו את המדיח ואל תניחו כלים גדולים ושטוחים ליד הדלת כי הם מונעים מחומר הניקוי להגיע לכלים אחרים.
לפני ההפעלה: בדקו שזרוע ההתזה יכולה להסתובב בחופשיות בלי להיתקע בכלים.