עדיין לא זמן לחגיגות: נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, שב ומדגיש הלילה כי המשבר הכלכלי העולמי עדיין לא מאחורינו, וכי לעולם זיכרון קצר מדי מאירועי השנה שעברה. "סיומו של המשבר רחוק מלהיות וודאי", אמר והוסיף: "משימות רבות עוד נכונו לנו".
בנאום שנשא בכינוס השנתי של הבנק הפדרלי בארצות הברית, התריע פישר מהבאות: "יש סיבות טובות, אף כי לא חד משמעיות לחשוש כי ההתאוששות לא תהיה ברמה הנדרשת", אמר אך הדגיש: "אפשר להכריז כי שיאו של המשבר מאחורינו, וכי סימניה הראשונים של הצמיחה הגלובלית הופיעה מוקדם ביחס לציפייה הכללית לפני תשעה חודשים".
"המיתון הקשה ביותר במדינות המפותחות מאז השפל הגדול, יותיר ללא ספק צלקות גדולות במשקים במערכות הפיננסיות, בהון הציבורי, במדיניות הכלכלית, בכלכלה, ואף מעבר לכך", אמר פישר, ומתח גם ביקורת על החיפזון של האמריקנים להכריז על סימני התאוששות ראשוניים: :"אחרי אסונות השנה שעברה, חזרה לרמות התגמול הקודמות לא תשיב את האמון הציבורי במערכת".
יו"ר הבנק הפדרלי: "הלכלה העולמית יוצאת מהמיתון"
כמה שעות קודם לכן, הכריז יו"ר הבנק הפדרלי בן ברננקי, כי הכלכלה העולמית מתחילה להראות סימני התאוששות מהמשבר. "מתחילים לצאת מהמשבר החמור ביותר שפקד את הכלכלה העולמית מזה דורות", אמר באותו הכנס.
עם זאת, הקפיד ברננקי לשמור על זהירות בכל הנוגע לבאות. "עדיין עומדים בפני הכלכלה העולמית אתגרים קשים בעתיד", אמר. "יש לפעול למען התאוששות כלכלית מתמשכת, ובנייה מחדש של מבנה המוסדות הפיננסיים, כדי שנוכל להבטיח כי אנו יכולים להימנע ממשבר דומה בעתיד", הדגיש.
בשבוע שעבר פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי מדד המחירים לצרכן לחודש יולי עלה ב-1.1%, זאת בדומה לתחזיות המוקדמות. בעקבות הזינוק החד עומדת האינפלציה מתחילת השנה על 3.2% וב-12 החודשים האחרונים על 3.5%. מדובר בנתון הגבוה מעל יעד יציבות המחירים שקבעה ממשלה.