ארגוני המעסיקים וההסתדרות הכללית חתמו הערב על הסכם לעדכון הסכם פנסיית החובה, שנחתם בשנת 2007. על פי ההסכם החדש, במקום ששיעור ההפרשה המקסימלי יעמוד על 15% באופן הדרגתי עד שנת 2013, הוא יעלה לכדי 17.5% בשנת 2014.
המעסיקים יפרישו לצורך העניין 2% נוספים, ואילו העובדים יפרישו 0.5%, ובסה"כ 10.5%. הפרשת המעביד היא עד תקרת השכר הממוצע במשק, כך שההסכם נועד להיטיב בעיקר עם בעלי משכורות נמוכות וכאלה שלא בוטחו עד היום בהסדר פנסיוני. עובדים שזכאים כיום להסדר פנסיה מיטיב, ימשיכו ליהנות ממנו ללא קשר להסכם שנחתם. תוקפו של ההסכם יכנס לתוקף רק אם ייצא צו הרחבה בעניין על ידי משרד התמ"ת, שיעניק לו מעמד של חוק לכל דבר.
במסגרת ההסכם החדש עם ארגוני המעסיקים, בראשות שרגא ברוש, נקבע לראשונה כי לא תישלל הזכאות לקצבה מהביטוח הלאומי לעובדים שיצאו לפנסיה במסגרת פנסיית החובה. אמנם המדינה מעולם לא אמרה כי בכוונתה לשלול זכאות שכזו, אך בהסתדרות ביקשו להבהיר את הסוגיה במסגרת ההסכם.
"בעת החתימה על הסכם הפנסיה הקודם הבטחנו שנמשיך ונגדיל את ההפרשות, והינה שוב הוכחנו שבאמצעות הידברות ניתן להגדיל את זכויות העובדים" - כך אמר היום עופר עיני. שרגא ברוש ציין כי מדובר בסגירת מעגל המבטאת "אכפתיות אמיתית לרווחת העובדים", ואילו נשיא איגוד העצמאיים, יהודה טלמון, עקץ: "אין לי אלא להצר על כך שאת אותה האחריות שאנו כמעסיקים מגלים כלפי העובדים במקום עסקנו, אין הממשלה מגלה כלפינו העצמאיים".