משרד האוצר האמריקני חשף היום את תכניתו לסלק את הנכסים ה"בעייתיים" של הבנקים המקומיים, אחד הצעדים החשובים של הממשל האמריקני למלחמה במשבר הכלכלי.
תחת מה ששר האוצר האמריקני גית'נר הגדיר "תכנית השקעות ציבורית-כללית", יועברו כספים של משלמי המיסים יחד עם משקיעים פרטיים לצורך קנייה של נכסים "רעים" או "בעייתיים", נכסים משוק המשכנתאות הקורס ועוד מוסדות פיננסיים שנקלעו לבעיות.
המטרה של הממשל היא לרכוש נכסים "רעים" בסכום של 500 מיליארד דולרים ולנסות להבריא את המספרים של בנקים רבים וגדולים בארה"ב.
הממשל מתכנן לערוך מכירה פומבית בין הבנקים ולמכור את הנכסים בין המשקיעים. בוושינגטון מקווים שזו תהיה הדרך הנכונה ליצירת שוק עבור הנכסים הכושלים. כדי להתחיל את המהלך, הממשל אמר שהוא יזרים 75-100 מיליארד דולרים.
לאחר מכן יעצור הממשל את הזרמת הכספים ויראה איך ואם הסיוע מועיל. בוול סטריט מקבלים היום את הודעתו של שר האוצר בעליות שערים, מדד דאו ג'ונס עולה ב-2.81% והנאסד"ק מטפס ב-2.59%.
המשקיעים חיכו במתח לקראת ההודעה של טים גית'נר. הם רואים בה הזדמנות לרכוש "מציאות". עכשיו הממשל צריך לסייע ולקבוע מהו המחיר של הנכסים שעכשיו אינם שווים הרבה, אבל לפני חצי שנה היו שווים הון.
אם הממשל ישלם סכום נמוך, הבנקים יספגו את ההפסדים. במידה והממשל ישלם סכומים גבוהים - משלמי המיסים יהיו אלו שיספגו את ההבדלים בין המחיר הריאלי לבין המחיר העכשווי.