נגידת בנק ישראל קרנית פלוג, נמצאת בצומת ההכרעות של העניינים הכלכליים שהכי מעיבים על המשק הישראלי. מצד אחד, מחירי הדיור הגבוהים שהפכו לבעיה הכלכלית הכי חמורה ומן הצד השני הדולר, שמקשה מאוד על היצואנים ועל הצמיחה במשק. כעת, נראה כי היא צריכה לתמרן בין השניים האלו כשהיא קובעת את מדיניות הריבית של בנק ישראל. בריאיון נרחב לחדשות 2 שישודר במלואו מחר (ו') ב"אולפן שישי", היא מדברת על הצעה חדשה שלה למסות את מי שקונה דירה להשקעה מיסוי גבוה יותר מזה שנהוג היום, רומזת ליצואנים שהם צריכים להתרגל לדולר נמוך ועדיין קשה לה לדבר על תהליך הבחירה שלה. אלא שגם גם מהמעט שהיא אומרת - ניתן להבין עד כמה היא נפגעה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"נעשה מאמץ גדול כדי להגדיל את היקף הבנייה", השיבה פלוג על שאלת מחירי הדיור הגבוהים. "זה לקח זמן, אבל בשנה האחרונה יש הרבה מאוד התחלות בנייה - מעל 40 אלף יחידות דיור. אם זה יימשך, אני חושבת שאנו צפויים לראות שינוי במגמה. נראה התייצבות ואז אולי ירידת מחירים".
בהמשך, עומתה נגידת בנק ישראל עם השאלה שלפיה הממשלה צריכה לנקוט צעדים נוספים בתחום הנדל"ן כגון מיסוי דירות להשקעה. על כך השיבה: "זה בהחלט צעד רצוי, בהינתן שבהיעדר אלטרנטיבות מאוד אטרקטיביות להשקעה ראינו כניסה של משקיעים לשוק הנדל"ן".
"דרך אגב", אמרה פלוג, "בשנה האחרונה זה קצת התמתן אבל בהחלט יש מקום גם למיסוי של משקיעים. אפשר בהחלט להעלות את מיסי הרכישה או לחשוב על צורות נוספות של מיסוי".
"תהליך הבחירה שלי לא היה מאוד נעים, אבל זה הסתיים"
במהלך הריאיון, התבקשה נגידת בנק ישראל להגיב על שכר הבנקאים הגבוה, שמוערך בכ-10 מיליון שקלים בשנה: "אני כרגולטור צריכה להבטיח שהמדיניות של התגמול היא כזו שלא מעודדת לקיחת סיכונים עודפים או מיותרים - וזה מה שעשינו".
היא המשיכה והתייחסה לתהליך בחירתה לתפקיד הנחשק, ואמרה: "שמתי את זה מאחוריי. אם הייתי עסוקה בזה אני מניחה שלא הייתי לוקחת על עצמי את התפקיד. אני מסתכלת קדימה. אפשר לומר שהתהליך לא היה מאוד נעים, אבל זה הסתיים. אני וראש הממשלה עובדים באופן קונסטרוקטיבי והפיל מזמן יצא מהחדר".