השורה התחתונה של דוח קרן המטבע הבינלאומית שהוגש היום למשרד האוצר ולבנק ישראל לא מעודדת: על פי הדוח, ישראל ניצבת בפני תקופה של חולשה כלכלית הכרוכה בסיכונים בולטים. התרחיש המרכזי צופה ירידה בשיעור הצמיחה ב-2009 ושיעור אינפלציה ממוצע סביב 2%. התחזית מצביעה על התאוששות מתונה רק ב-2010.
משלחת קרן המטבע הבינלאומית הגישה היום לשר האוצר רוני בר-און ולנגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר דוח ראשוני אודות כלכלת ישראל בשנת 2008. מהדוח עולה כי כלכלת ישראל היתה במצב טוב כאשר פרץ המשבר הפיננסי העולמי. הבנקים יציבים והסדרי הפיקוח עליהם מבוססים, הצמיחה הייתה מהירה ומאוזנת - עם שיעור אבטלה יורד ונמוך ביחס לעבר, עודף גדול בחשבון השוטף, ויציבות בשוקי הנדל"ן המקומיים. על פי הדוח, בשעה שהמצב הכלכלי בחו"ל הידרדר, ישראל המשיכה בצמיחה כלכלית, שהובלה על-ידי הייצוא והצריכה, תוך ירידה נוספת באבטלה.
אולם עם הזמן, המשבר פגע גם בישראל, והתחזית לא מעודדת. "במבט קדימה, אין סימנים להקלה קרובה בקשיים הגלובליים", קובעים בקרן המטבע הבינלאומית. "המשק הישראלי חשוף להאטה בשוקי הייצוא העיקריים שלו, ללחצים על המגזר הפיננסי עם ההיחלשות בפעילות המקומית ולהדבקה משיבושים פיננסיים נוספים מחו"ל".
הדוח מפרט שורה של המלצות לקובעי המדיניות הכלכלית בישראל כדי לעבור את המשבר בשלום, באופן יחסי. "האינפלציה צפויה לרדת מתחת לטווח היעד במשך רוב שנת 2009 ויש אפוא מקום להורדות נוספות בריבית בנק ישראל", ממליצים בקרן. "כדי להפחית את חששות השוק מפני צעדים גדולים ומפתיעים, ניתן להגביר את מודעות הציבור ולהרחיב את היכרות הפעילים בשווקים עם הצעדים הננקטים בעולם".
בקרן המטבע הבינלאומית טופחים על שכמם של מקבלי ההחלטות בישראל. "המשק כבר ביצע רבות מן ההתאמות הדרושות וקובעי המדיניות הגיבו במהירות, חרף האילוצים הפוליטיים", אומרים מחברי הדוח. "בשעה שנעשה רבות, התכנון לשעת חירום חייב להתקדם הלאה ובדחיפות. אם מדיניות אמינה, תיאום אפקטיבי ובהירות המטרות ימשיכו לקבוע את הסטנדרט שבו יעמדו היוזמות הבאות, ישראל תעבור את המשבר הזה בהצלחה".