לפיד נגד שכר הבכירים - עכשיו זה רשמי: לאחר שאתמול דווח כי משרד האוצר מגבש תכנית להגבלת שכר הבכירים בבנקים ובחברות הביטוח, שר האוצר לפיד הודיע אמש (א') באופן פומבי על היוזמה - בעמוד הפייסבוק שלו כמובן.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"היום יצאנו במהלך להגבלת שכר הבכירים בבנקים, בחברות הביטוח ובבתי ההשקעות. למה? כי זה הכסף של אזרחי ישראל", כתב לפיד, ושיתף כתבה מאתר "כלכליסט" המפרטת את עיקרי היוזמה שמקדם משרדו.
אלפי גולשים הגיבו באהדה ליוזמה בלייקים, שיתופים ותגובות, אך לצד התמיכה חלק מהתגובות קראו גם להפחתת שכר ההשרים וחברי הכנסת: "גם זו שחיתות", טענו.
על פי התכנית המסתמנת, חברות הביטוח והבנקים לא יוכלו לשלם שכר ובונוסים שנתיים בסך יותר מ-3.5 מיליון שקלים למנכ"ל ולבכירי החברות. כל תוספת מעבר לסכום זה לא תוכר לצורכי מס ולכן תעלה כפול לחברה. אם המהלך השאפתני ייצא לפועל, הוא עשוי להשפיע דרמטית על חגיגת השכר במשק.
לפיד נגד חגיגת השכר בבנק לאומי
בחודש פברואר הודיע שר האוצר לבכירי בנק לאומי כי המשכורות שהם מבקשים לעצמם - גבוהות מדי, וזאת לאחר שבאוגוסט האחרון טרפד לפיד את תכנית המשכורות הראשונה שהציג הבנק.
"שכר הבכירים הגיע למקום שהוא לא מוסרי ולא ראוי", אמר לפיד באוגוסט 2013. "הגיע בזמן לבחון מחדש את כללי המשחק". מנכ"לית הבנק, רקפת רוסק עמינח, דחתה אז את הטענות: "בבנק לאומי תמיד השכר סביר וצנוע ביחס למערכת ולהערכתי - כך זה יישאר".
על פי התכנית המתוקנת של בנק לאומי, משכורתה החודשית של המנכ"לית רוסק עמינח תעמוד על 183 אלף שקלים. יושב הראש, דוד ברודט, צפוי להרוויח על פי התכנית 165 אלף שקלים וחברי ההנהלה הבכירה ירוויחו 80-130 אלף שקלים. למרות הביקורת של שר האוצר, בעלי המניות בבנק לאומי החליטו לאשר את תכנית השכר.