ועדת הכלכלה דחתה את ההצעה לאפשר פריסת תשלומים לערוץ 10 ברוב של 8 בעד דחיית הבקשה ו-5 נגדה. המשמעות: אם לא יימצא משקיע שיזרים תמלוגים ודמי זיכיון בסך 60 מיליון שקל, או שבעלי המניות מימן, לאודר ומילצ'ן יחליטו להזרים את הכסף, ערוץ 10 ייסגר בעוד כשלושה שבועות.
מערוץ 10 נמסר בתגובה: "רשמו לפניכם, ביום שני 12 בדצמבר 2011 בשעה 10:20, בית המחוקקים בישראל בהוראת משרד ראש הממשלה סגר את ערוץ 10".
בעד הבקשה הצביעו חברי הכנסת עמיר פרץ, נחמן שי, יואל חסון, יוליה שמאלוב ברקוביץ, ורוברט טיבייב. נגד הצביעו ישראל אייכלר, יצחק וקנין, דוד אזולאי, חמד עמאר, רוברט אילטוב, זאב אלקין, אופיר אקוניס, והיו"ר כרמל שאמה-הכהן.
בתחילת הדיון בוועדת הכלכלה על עתיד ערוץ 10 אמר שר התקשורת והרווחה משה כחלון כי "אני בעד לעשות הכל כדי לאפשר לערוץ 10 להמשיך לפעול. להגיד לכם שאני יודע מה יהיו התוצאות של ההצבעה עוד מעט - אין לי מושג".
כחלון אמר את הדברים בתגובה לדברים שאלו חברי הכנסת מהאופוזיציה את השר, "זה נחמד שאתה בעד אבל מה שחשוב זה מה אתה מוכן לעשות בשביל זה". ח"כ נחמן שי שאל את השר האם זה אומר שעמדתו היא שצריך ללכת לקראת הערוץ. כחלון בתגובה אמר כי מבחינתו זה "ברור" שצריכים. עוד אמר כחלון כי הוא תומך באחזקה משותפת של קשת ורשת בחברת החדשות.
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ כרמל שאמה-הכהן, קיימה דיון נוסף לקראת אישורה לקריאה שנייה ושלישית של הצעת החוק להפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות, שנועד להרחיב את מערך השידורים הדיגיטליים עידן פלוס (ה-DTT). בישיבה עלו לדיון והצבעה שורה של בקשות לדיון מחדש בהן בין היתר בנושאים הקשורים לטלוויזיה החינוכית, תשלום דמי הפצה, הסדרת הערוצים הנושאיים, הסדרת השידורים בערוץ HD של רשות השידור, הפצת שידורי רדיו ועוד.
כמו כן לבקשת חברי הכנסת נחמן שי, יואל חסון, יוליה שמאלוב-ברקוביץ' ואיתן כבל דנה הוועדה מחדש בהצעה של ח"כ נינו אבסדזה (קדימה), לדחות את מועד תשלום החובות של הזכייניות (ישראל 10, רשת וקשת) לרשות השנייה בשנה, כאשר על הפרק חובותיו של ערוץ 10 - ההצעה כאמור נדחתה. כמו כן דנה הוועדה בהצעה של ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו), לאפשר לזכייניות קשת ורשת להחזיק במשותף לתקופה מוגבלת בחברת החדשות של ערוץ 2 גם אם רק אחת מהם תבקש לעבור לרישיון כבר ב-2013.
ורשבסקי: האמת העגומה לא תשתנה
בטרם הצביעו חברי הכנסת על דחיית החוב של ערוץ 10, העביר שאמה הכהן את רשות הדיבור למנכל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי. "ערוץ 10 השלים את המחויבויות שלקח על עצמו בהארכת הזיכיון", אמר ורשבסקי, "יתרה מכך ערוץ 10 הינו הזכיין היחיד שאינו חב לציבור חובות תוכן בתוכניות סוגה עילית ראו דוחות הרשות השנייה". ורשבסקי הדגיש ש"בעלי המניות מצויים במהלך להרחיב את התשתית הכלכלית של הערוץ באמצעות משקיע חדש. המהלך לא יצלח אם לא יהיה הסדר לתשלום החוב. ברור שכל משקיע הגיוני מעוניין שכסף חדש יושקע קודם כל בתוכן".
"בפני הוועדה מונחת היום הצעה לתיקון נוסף בחוק אשר מטרתה לאפשר אחזקה משותפת בחדשות 2 של בעל רישיון ובעל זיכיון לתקופת ביניים של שלוש שנים. אחזקה משותפת כזו כאמור חוסכת לבעל הרישיון הוצאה כספית של 150 מיליון שקל במשך תקופת הביניים. בנוסף, מאפשרת ההצעה הזו לבעל הרישיון לדחות בשלוש שנים את רכישת זכויות הקניין הרוחני של חדשות 2 מאת הרשות השנייה, דחייה שמהווה הקלה כספית נוספת לבעל הרישיון. איך שלא מסתכלים על זה, זו הטבה משמעותית, אנו מבקשים מכם במקביל לאישור ההצעה שלעיל, לאפשר פריסת התשלומים של ערוץ 10 למשך אותה תקופת ביניים".
בסוף דבריו הבהיר ורשבסקי: "ביום 27.1.2012 יפוג הזיכיון של הערוץ. אם תצביעו נגד הדחייה אאלץ להמליץ בפני בעלי המניות שלא ליטול הארכת זיכיון. אתם ודאי תגידו שבעלי המניות סוגרים את הערוץ ואנחנו נגיד שהמחוקק סוגר אבל את האמת העגומה זה לא ישנה. ערוץ 10 ייסגר ושוק הטלוויזיה יחזור עשר שנים לאחור ויישאר כזה תקופה ממושכת. מהלך כזה סותר את רוח הצעת החוק הנוכחית אשר כל מטרתה לגרום להגדלת מספר הערוצים הניתנים לציבור ללא תשלום כספי".
עובד מחברת החדשות של ערוץ 10 התפרץ לדיון והתחנן בבכי כי חברי הכנסת יעזבו את הפוליטיקות הצרות ויאשרו את דחיית הערוץ. "אני פונה ללב שלכם. אנחנו רק רוצים לעבוד. יש הרבה אנשים שמשתכרים רק 5-6 אלפים בחודש. תנו לנו להשתכר. עזבו את הפוליטיקות".
שאמה: "כלב השמירה של הדמוקרטיה? מקסימום פודל"
בפתח הדיון הטעון תקף ח"כ שאמה הכהן את התנהלות ערוץ 10 בתקופה האחרונה ואמר כי "ערוץ 10 בהיותו גוף חלש כלכלית שנצרך לתמיכת המדינה, אינו יכול להיות כלב השמירה של הדמוקרטיה, מקסימום פודל... כנראה שהוא שכח מה חדשות 10 שידרו בשנתיים האחרונות. אני חושב שזו גם אמירה מוזרה מבכיר בקואליציה של נתניהו שעושה הכל כדי לשמר את התלות של רשות השידור במדינה. שברנו שיאים בדחיית הדיון אבל ועדת הכלכלה היא לא קרן חילוץ". יחד עם זאת אמר שאמה הכהן כי "אנחנו מאמינים שערוץ 10 ימשיך לשדר בניגוד לתחזיות השחורות" וכן כי "ועדת הכלכלה מתכוונת לבצע בחינה מעמיקה של שוק הפרסום כדי לקדם רפורמה בתחום".
לאחר מכן העביר שאמה-הכהן את רשות הדיבור לשר כחלון שהגיע לראשונה לדיון בוועדת הכלכלה בנושא זה מאז פרץ המשבר על המשך קיומו של ערוץ 10. "אני בעד לשנות את חוק הרישיונות שהעברנו לפני שנה ולאפשר לקשת שלא להשקיע בהקמת חברת חדשות חדשה אם היא תעבור לשדר ברישיון באפיק חדש", אמר השר הכחלון. "אני בעד לאפשר לשנות את החוק כדי שהיא תוכל להחזיק ביחד עם רשת בחדשות 2 גם אם הם יעברו לאפיק חדש ברישיון ורשת יבחרו להישאר בערוץ 22", הוסיף השר.
בתוך כך, יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ אומרת כי נחישותה של הקואליציה בהצבעה היום לסגור את ערוץ 10, מעידה כי אין מדובר במניעים עניינים, אלא ברצון בוטה להיפטר מערוץ שאינו עוסק בחנופה לשלטון. "שוק תקשורת עם ערוץ מסחרי אחד בלבד, ועם חברת חדשות אחת בלבד, שגם גורלה שרוי בערפל, הוא שוק תקשורת שאין בו תחרות ואין בו חופש עיתונות". יחימוביץ' קראה לראש הממשלה נתניהו, כמי שמעלה על נס את התחרות במשק עליו לחזור בו ברגע האחרון, ולאפשר את המשך חייו של הערוץ , אשר גם מפרנס מאות עובדים שיימצאו עצמם מובטלים בין לילה.