העולם מושיט יד לעזרת יוון: במסגרת הניסיונות להציל את כלכלת יוון, החליטו אמש שרי האוצר של האיחוד האירופי בבריסל על חבילת סיוע בהיקף חסר תקדים למדינה, בסכום של 500 מיליארד אירו. מאמצי האיחוד נועדו לשמור על חוזקו של מטבע האירו, למנוע את קריסתה הכלכלית של יוון - ואת זליגת המשבר למדינות נוספות.
שרי האוצר של האיחוד עסקו בקדחתנות אתמול בבריסל על מנת לנפק חבילת חילוץ, שתרגיע את שוקי העולם טרם פתיחת שבוע המסחר. על פי הדיווחים, שרי האוצר הסכימו כי היקפה של "קרן הייצוב", שתהווה מנגנון ערבות והלוואה לשמירה על שערו של האירו, צפוי להסתכם ב-500 מיליארד אירו, שהם כ-645 מיליארד דולר.
ככל הנראה תעמיד הנציבות האירופית לקרן 60 מיליארד אירו בעוד ש-16 מדינות האיחוד וקרן המטבע הבינלאומית יבטיחו במשותף להעמיד ערבויות והלוואות בהיקף של עד 440 מיליארד אירו נוספים. בנוסף, גוברת הערכה כי קרן המטבע העולמי תוסיף גם היא סיוע בסך כ-250 מיליון אירו.
באסיה הגיבו הבורסות בחיוב למהלך שנקט האיחוד האירופי למען הצלת הכלכלה היוונית. בטוקיו זינק מדד הניקיי ב-1.3%, מדד ההאנג סאנג בהונג קונג עלה ביותר מאחוז. העלייה הגבוהה ביותר נרשמה בבורסה באוסטרליה עם כמעט % 2.
בסוף שבוע שעבר אישר בית המחוקקים התחתון בגרמניה את החקיקה הנדרשת לצורך מתן הסיוע ליוון, שעות ספורות לפני פגישת מנהיגי האיחוד האירופי בבריסל, לצורך מתן אישור דומה. זאת, חרף הביקורת הציבורית נגדה בשל הלחץ שהפעילה קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. מדובר בתוכנית לשלוש שנים עליה הוסכם, בתמורה לקיצוצי תקציב מאסיביים להם התחייבה יוון.