משבר הנגיד: הערב במהדורה המרכזית פורסמו לראשונה שמות ארבעת המועמדים ששמותיהם יוגשו יחדיו לאישור ועדת טירקל - ומהם ייבחר נגיד או נגידת בנק ישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על השמות סיכמו יחד ראש הממשלה נתניהו ושר האוצר לפיד:
*פרופ' מריו בלכר: השם המפתיע ביותר. נולד בארגנטינה ועלה לישראל. כיום חי פרופ' בלכר בחו"ל. הוא כיהן כנגיד הבנק המרכזי של ארגנטינה ויש לו ניסיון כלכלי רב ומעמד בקהילה הבינלאומית. עם זאת, לאחר הניסיון המר של נתניהו ולפיד עם "קופות השרצים" של המועמדים לנגידות, החיסרון של בלכר הן השנים שהעביר בחו"ל.
*פרופ' צבי אקשטיין: לשעבר המשנה לנגיד בנק ישראל וכיום מרצה לכלכלה.
*ויקטור מדינה: היה מנכ"ל בנק מזרחי, לשעבר מנכ"ל משרד האוצר ובכיר בבנק ישראל. אחד החסרונות אצלו הוא גילו - 73.
*מיכל עבאדי-בויג'אנו: החשבת הכללית במשרד האוצר. נתניהו ולפיד מאוד מעריכים אותה, והיו רוצים לראות אותה בתפקיד הנגידה הבאה של בנק ישראל - אך לא בטוח שתיגש לתפקיד בלב שלם בשל חוסר ניסיונה במדיניות מוניטרית.
פרשת פרנקל מסתבכת
בינתיים, פרשת ההסתבכות של פרופ' יעקב פרנקל בהונג קונג נמשכת: משרד המשפטים בהונג קונג הכחיש אתמול את טענת המועמד לשעבר לנגיד בנק ישראל, שלפיה הסתיימה חקירתו בחשד לגניבת תיק חליפות בדיוטי פרי בהתנצלות ובהבעת תודה על כך שנמנע מלתבוע פיצויים. על פי הודעת שלטונות הונג קונג, שפורסמה לראשונה ב"הארץ", עולה כי פרנקל לא רק עוכב, אלא נעצר ואף הועמד לדין. כתב האישום נגדו בוטל רק לאחר כחודשיים.
דוברת משרד המשפטים בהונג קונג ג'וזפין צ'אן שלחה הודעה בתגובה לפניות עיתונאים הסותרת את גרסתו של פרנקל. "ד"ר יעקב פרנקל ביצע לפי הנטען עבירה של גניבת תיק בגדים בחנות מוצרים פטורים ממס בנמל התעופה הבינלאומי בהונג קונג ב-19 בנובמבר 2006. הוא נעצר והואשם בו ביום. הוא הובא בפני בית משפט השלום והדיון בתיק הופסק עד ל-11 בינואר 2007. מאוחר יותר מסרה עורכת הדין שייצגה אותו הצהרה מידידה וחומר נוסף. ד"ר פרנקל טען שחפץ לקנות את תיק הבגדים לפני עלייתו למטוס, אך מאחר שהיה עליו לעבור ביקורת ביטחונית ביקש מידידה שתשלם בעבורו והוא יפגוש אותה לאחר מכן ויחזיר לה את דמי הקנייה. הוא לא מצא את ידידתו והידידה לא שילמה תמורת תיק הבגדים".
עוד הוסיפה הדוברת כי "בהתחשב בהצהרות שנמסרו ובחומר הנוסף הוסכם שלא להמשיך בתביעה נגדו והאישום בוטל בבית משפט השלום ב-11 בינואר 2007. לא היתה התנצלות כלשהי בפני ד״ר פרנקל ומשרד המשפטים לא הודה לו על שלא תבע פיצוי".