כשהדור הצעיר של היום מסתמך על ההורים יותר מתמיד והחלום על עצמאות כלכלית ובעלות על דירה מתרחק, ההורים רוצים לחסוך לילדיהם כמעט מהיום הראשון. רוב החוסכים עושים זאת באמצעות הבנקים ולטובת לימודים גבוהים של הילדים, אך כשהריבית נמוכה כל כך לא בטוח שהבנקים הן האפשרות הטובה ביותר לחיסכון לדור הבא.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבנקים מציעים מגוון מסלולים שונים לבחירת ההורים, ולא בכדי תכניות החיסכון בבנקים הן השיטה הנפוצה ביותר לחסוך לילדים. היתרון הגדול ביותר של תכניות החיסכון בבנקים הוא שהן מכריחות את ההורים לחסוך - 80% מההורים מבצעים את ההפקדה דרך הוראת קבע מחשבון העובר ושב. לרוב התשואה בתכניות האלה נמוכה מאשר באפיקי חיסכון אחרים, ועמדה על 1.5%-0.5%, כך שמעבר לחיסכון עצמו לא יראו ההורים תשואה גבוהה.
"אפשרות אחרת לחיסכון היא השקעה באיגרות חוב ממשלתיות", אומר חיים בן דור, מומחה לכלכלת המשפחה ולשעבר בכיר בבנק המזרחי-טפחות. "הבנקים היום נותנים ריבית מזערית לתקופה ארוכה, לעומת זאת באג"ח ממשלתית אפשר לקבל תשואה של פי 2 או פי 3 בהשוואה להשקעה בתכנית חיסכון בנקאית", הוא מוסיף.
לאיזו מטרה חוסכים ההורים? 47% מהנשאלים אמרו כי הם חוסכים ללימודים גבוהים של הילדים, 13% חוסכים לחתונה ורק 2.5% חוסכים לדירה. "המחקרים מראים שהורים שחסכו ללימודים של ילדיהם הרוויחו בכך שהילדים ירוויחו יותר בעתיד", אומר בן דור.