ימים אחדים לאחר שהממונה על ההגבלים העסקיים אישר לבנקים לגבש עמדה משותפת בדבר החוב של אי.די.בי פתוח, הבוקר התקיימה הפגישה הראשונה של כלל הבנקים ובסופה הם סיכמו על התנגדות למהלך המשותף בו נקטו נציגויות מחזיקי האג"ח באי.די.בי אחזקות ובאי.די.בי פתוח.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לצד ההתנגדות של הבנקים לחבירת מחזיקי האג"ח בשתי חברות ההחזקה הציבוריות של הקונצרן שבשליטתו של נוחי דנקנר, הבנקים מציעים כי כל הנושים של אי.די.בי פיתוח ייתנו לחברה דחייה בלוחות הסילוקין של הפירעונות של חובותיה כך שהחברה תוכל לשרת את הקבוצה ואת חובותיה בצורה טובה יותר.
לאי.די.בי פתוח יש חוב לשישה בנקים - הפועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי טפחות, והבנקים הזרים BNP ו-HSBC - אשר מסתכם בכ-1.7 מיליארד שקל, כאשר הנושה הגדול ביותר הוא בנק הפועלים עם חוב של כ-770 מיליון שקל. כל הבנקים היו בפגישה הבוקר, כולל הבנקים הזרים.
כאמור, בין הנוכחים הוסכם שהוספת נושים נוספים לאי.די.בי פתוח בדמותם של נושי אחזקות היא אסורה ואין להסכים לה. "די במצבת החובות הקיימת בפיתוח ואין להכביד עליה עוד. הבנקים רוצים שהפיצוי באי.די.בי פתוח יינתן רק לנושי אי.די.בי פיתוח כך שלנושי אי.די.בי אחזקות לא תהיה כל חלק ונחלה לא בנשייה בפיתוח וגם לא בפיצוי מפיתוח", אמרו היום מקרובים לנושא.
ההצעה של נוחי: 640 מיליון שקלים במזומן למחזיקי האג"ח
דנקנר הציג במוצאי שבת מתווה חדש להסדר חוב למחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות. זאת, לאחר שהאחרונים הודיעו לפני כשבוע כי הם זונחים את המתווה אליו הגיעו עמו ועם שותפו איש העסקים אדוארדו אלשטיין, לטובת הסדר חוב משותף עם נציגות אג"ח אי.די.בי פיתוח, שעיקרו לקיחת השליטה בחברה מידיו.
הרכיב המשמעותי ביותר במתווה החדש להסדר החוב הוא תשלום המזומן העומד על כ-640 מיליון שקל. 375 מיליון שקל מתוכו, יוזרם ישירות לאי.די.בי אחזקות ביום החתימה על ההסדר על ידי דנקנר ואלשטיין, 165 מיליון שקל יחולקו מתוך קופת המזומנים של החברה (בה יש כ-185 מיליון שקל), ו-100 מיליון השקל הנותרים ישולמו בתוך שנתיים עד ארבע שנים, בתשלומים של כשליש בכל שנה.
במסגרת המתווה תונפק למחזיקי האג"ח סדרת אג"ח חדשה בהיקף של 700 מיליון שקל, עם ריבית שנתית של 5% צמודת מדד, שתיפרע בין השנים 2017-2021.בנוסף, התחייבה החברה להנזיל את אי.די.בי פיתוח בהיקף של 400 מיליון שקל, באמצעות הזרמת כסף חדש לחברה, ככל הנראה על ידי הכנסת משקיע נוסף לחברה, ו/או מכירת חלק מכלל ביטוח.