דווקא לאחר ההצהרות על העלאת תעריפי החשמל בישראל, פיטורי העובדים וההאטה במשק אישר משרד האוצר למנהלי חברת החשמל - יושב הראש יפתח רון טל ולמנכ"ל אלי גליקמן העלאת שכר גדולה במיוחד.
השניים, שהרוויחו 47 אלף שקלים כל אחד לחודש, ירוויחו מעתה 61 אלף שקלים. חברת החשמל דרשה לאחרונה תוספת של 2.5 מיליארד שקלים מהציבור למימון פנסיית העובדים וכן החליטה לקצץ בתנאי השכר של העובדים. דירקטוריון חברת החשמל אישר את ההעלאות ובקרוב הוא צפוי לאשר העלאות שכר של בכירים נוספים בחברה המועסקים בחוזים אישיים. שר האוצר יובל שטייניץ לא התערב בעניין זה.
"סמנכ"ל ותיק הרוויח יותר מהמנכ"ל"
מחברת החשמל נמסר בתגובה כי "העלאת סיווג החברה היא מהלך חשוב לאור היקפי הפעילות העצומים של החברה הממשלתית הנחשבת לגדולה במשק". גורמים בחברה טענו כי "המהלך מתקן עיוותי שכר פנימיים, כשסמנכ"לים ותיקים השייכים להסדר הקיבוצי זוכים למשכורות גבוהות מאלה של המנכ"ל והיו"ר וכן כי רוב הסמנכ"לים בחברה כלולים בהסכם הקיבוצי, כלומר כפופים פורמאלית להנחיות ועד העובדים".
מלשכת שר האוצר נמסר כי "שינוי רמת השכר של החברה אינו נתון לשיקול דעתו של השר ובעל השלכות גם על חברות אחרות. שכר המנכ"ל והיו"ר שונה כתוצאה מעדכון אוטומטי בטבלת השכר ללא מעורבות השר וכל פעולת החרגה מתבצעת רק על ידי קברניטי החברה".
ממשרד האוצר ורשות החברות הממשלתיות נמסר כי "משמעות ההחלטה על העלאת רמת סיווג חברה היא כי דירקטוריון החברה רשאי לאשר תקרת שכר לפי המקסימום המותר לחברה (תקרה של 61,851 שקל לרמה הבכירה ביותר). עיתוי העלאת השכר ורמתו הם באחריות דירקטוריון החברה בלבד. מטרת העלאת הסיווג נועדה לאפשר לחברות ממשלתיות מובילות להתחרות על כוח אדם איכותי ולהעניק רמת שכר תחרותית בדומה למקובל במשק".