משרד הכלכלה התחיל השנה במדד שבודק את ידידותיות הבנקים לעסקים קטנים ובינוניים. המדד בדק 4 נקודות מרכזיות: היקף האשראי לעסקים קטנים, הריבית שהבנק גובה, שיעור הרווחיות של הבנק מעמלות ועד כמה שירותי הבנק נגישים לעסקים קטנים. את המדד הראשון פרסמנו לפני חצי שנה ומאז היו מי שהידרדרו בדירוג והיו גם כאלה שהשתפרו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בנק אוצר החייל שמר על המקום הראשון ועלה מציון כולל של 78 נקודות ל-87 נקודות. בנק הפועלים עלה מהמקום הרביעי למקום השני והשתפר מציון של 75 ל-83. מרכנתיל ירד מהמקום השני לשלישי, והוא נמצא בפער של 5 נקודות אחרי בנק הפועלים.
בנק לאומי ירד גם הוא מקום אחד בדירוג, ושוב, בנק איגוד במקום האחרון עם ציון אפילו נמוך יותר מהפעם הקודמת - 64 נקודות בלבד במדד המעודכן.
אחרי הכל ועם כל הכבוד ללווים הגדולים, העסקים הקטנים והבינוניים הם שחקנים קריטיים לא פחות מבחינת המערכת הבנקאית. הדירוג הזה מחייב את הבנקים לשפר את היחס, להוריד את הריביות ולהקל באשראי - לא רק למי שיש לו הרבה נכסים או שם משפחה מוכר.
שר הכלכלה אלי כהן אמר לחדשות: "עצם המדד מגביר את התחרות ומיטיב עם העסקים שמקבלים שירות יותר טוב ונועד, בין היתר, להוריד את הריביות והעמלות שמשלמים העסקים הקטנים והבינוניים".