הדבר שמשקי הבית בישראל הוציאו את החלק הגדול ביותר מתוך הכנסתם בשנה החולפת הוא דיור, כך עולה מסקר הוצאות משקי הבית של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). על פי הנתונים, הישראלים מוציאים כמעט רבע מהכנסתם על מגורים, יותר מההוצאות על חינוך, תחבורה או תקשורת.
סקר הוצאות משקי הבית לשנת 2017 בדק 241 יישובים, כשהנתונים החדשים המוצגים כעת מתייחסים רק ל-15 הערים הגדולות במדינה. המדגם סקר 4,255 משקי בית המייצגים 1.25 מיליון ישראלים.
ההכנסה נטו הממוצעת למשק בית בישראל עומד על ממוצע של 16,518 שקלים לחודש, בעוד ההוצאה הממוצעת היא 13,114 שקלים. לפי נתוני הלמ"ס, העיר שבה נרשמה ההכנסה הגבוהה ביותר עם 18,697 שקלים בחודש למשק בית היא ראשון לציון. בת ים נמדדה עם ההכנסה הנמוכה ביותר למשק בית - 12,759 שקלים בחודש.
עם זאת, בחישוב לנפש תל אביב היא העיר שבה ההכנסות הן הגבוהות ביותר - 8,256 שקלים בחודש. בתל אביב ההוצאה על דיור אף גבוהה מהממוצע הארצי, עם 33.2% אחוזים מההכנסה, והיא גם העיר שבה שיעור המתגוררים בשכירות היא הגבוהה ביותר. בתל אביב נתון זה עומד על 49.4%. מנגד, העיר שבה אחוז המתגוררים בדירות בבעלותם הוא הגדול ביותר היא בני ברק עם 76.9%.
לעומת ערים כמו רמת גן, אשדוד ובאר שבע, שם לפחות 80% מהכנסת משקי הבית מקורה בעבודה, בבני ברק רבע מההכנסה מקורה בקצבאות ובתמיכות - יותר מפי שניים מהממוצע הארצי.
בראש רשימת הערים בהן צפיפות הדיור היא הגבוהה ביותר נמצאות ירושלים בני ברק ובית שמש, שמככבת גם ברשימת בערים שבהן אחוז משלמי המשכנתא על דירה בבעלותם הוא הגבוה ביותר וההחזר החודשי הוא הנמוך ביותר, יחד עם אשקלון.
בשנת 2017 גם נחקרה לראשונה הבעלות על אופניים חשמליים: אחוז הבעלות הארצי עומד על 7.7%, כאשר ברמת גן נמצא האחוז הכי גבוה (16.5%) ובבית שמש הכי נמוך (1.7%).