הנהלת טבע פרסמה היום (חמישי) את תכנית ההתייעלות שלה לשנים הקרובות: על פי ההסדר, במהלך השנתיים הקרובות יפוטרו 14 אלף עובדים בכל רחבי העולם, שמהווים 25% מהיקף כוח העבודה בחברה. מתוך כלל העובדים, היקף המפוטרים בישראל יעמוד על 1,700 עובדים עד שנת 2019. מנכ"ל החברה קאר שולץ: "מדובר בהחלטות נחוצות כדי להבטיח את עתידה של טבע".
לקריאת תכנית הקיצוצים העולמית של חברת טבע
בהתאם לתכנית שנחשפה, החברה הודיעה כי לא ישולמו בונוסים במהלך שנת 2017 וכי תוכנית ההתייעלות צפויה לחסוך לטבע כשלושה מיליארד דולרים עד סוף 2019. כמו כן, החברה מתכננת לסגור ולמכור "כמות משמעותית" של אתרי מחקר ופיתוח, מטה, ומשרדים ברחבי העולם - דבר שצפוי להביא לחיסכון נוסף בעלויות.
לדברי ההנהלה, מרבית העובדים שיפוטרו יקבלו הודעה על כך בשלושת החודשים הקרובים, "במטרה להפחית את חוסר הוודאות, אנו מחויבים לבצע את התהליך באופן שקול ומהיר ככל האפשר".
במסגרת יישום התכנית, כ-1,200 עובדים יפוטרו בשנת 2018: כ-560 מתוכם עובדי מטה, 320 עובדי אתר טבע-ירושלים ו-185 עובדי מחקר ופיתוח. השאר יגיעו מיחידות טבע השונות.
טבע תנסה למצוא רוכשים למפעלים בקריית שמונה ואשדוד
בנוסף, עד סוף שנת 2019, עם סגירת הפעילות של מפעלי הייצור בירושלים, יפוטרו כ-500 עובדים נוספים. מנהל מפעלי טבע בירושלים הודיע לעובדים כי שני מפעלי החברה בעיר צפויים להיסגר. בתגובה להודעת ההנהלה, עובדי טבע בירושלים חסמו את הכניסה למפעל, הבעירו צמיגים ומנעו כניסה של כוחות כיבוי והצלה. המפגינים קראו: "כחלון, כחלון תתבייש" ו"נתניהו תתערב". אחד המפגינים אף קרא: "מה שהיה עם הנכים? זה בקטנה. נבעיר את המדינה".
עוד נקבע בתכנית כי לא יוענקו בונוסים והטבות והמשכורות יקוצצו דרמטית. הנהלת מפעל טבע-טק בנאות חובב הודיעה לעובדים שלא יהיו פיטורים. בעניין מפעל החברה בקריית שמונה וחברת ההפצה ס.ל.א הוחלט לפעול למציאת רוכש. "עסקים אלה אינם מיועדים לסגירה והעבודה בהם תימשך כסדרה", נמסר בהודעת החברה. כמו כן, יש כוונה לאתר רוכש עבור אתר טבע באשדוד. "במידה ולא נצליח בכך, נבחן את המשך פעילותו", צוין.
מוקדם יותר היום הודיע שר הכלכלה אלי כהן הודיע כי סוכם עם הנהלת טבע כי עובדי החברה בנגב ובגליל לא ייכללו במעגל הפיטורים. "בעקבות השיחות עם טבע הודגשה מחויבותה לעובדים בכלל ולפריפריה בפרט ועובדי הנגב והגליל מחוץ לפיטורים", צייץ בחשבון הטוויטר שלו. "נמשיך לפעול לצמצום הפיטורים בשאר האזורים".
זמן קצר קודם לכן שוחח ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מנכ"ל החברה קאר שולץ וביקש למזער ככל שניתן את הפגיעה בעובדים הישראלים. המנכ"ל אמר לראש הממשלה שיעשה "מאמץ עליון" לצמצם את הפגיעה בעובדים.
בהכנת הידיעה השתתף ירון אברהם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לדף הפייסבוק שלנו