פערי השכר בין גברים לנשים עדיין גבוהים, אך פרויקט חדש ינסה לשפר את המצב: בימים אלה יוצא לדרך פיילוט שנועד לאפשר לעובדי המדינה לעבוד מהבית, בניסיון לצמצם את הפערים ולהרוויח יותר. המיזם אמור להטיב עם הורים, שיוכלו לרשום שעות נוספות מהבית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי הנתונים המעודכנים, נשים עדיין מרוויחות שליש פחות מגברים בשירות הציבורי והסיבה המרכזית היא השעות הנוספות: גברים מרוויחים בממוצע כ-3,000 שקלים על שעות נוספות, ונשים רק 1,400 שקלים. פיילוט חדש שמובילה השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל יחול על עובדי מדינה בכירים יחסית במשרת הורה, שעובדים בתפקיד שמאפשר זאת - כלומר לא צוות רפואי או קבלת קהל.
עובדים אלו יוכלו לרשום שעות נוספות מהבית על ידי החתמה מהטלפון הנייד: הם פשוט ישלחו הודעה שעכשיו מתחילים לעבוד שעות נוספות. אם הפיילוט יוכיח את עצמו, הוא יורחב למגזר הציבורי כולו והשרה מקווה שזה יהווה איתות גם למגזרים אחרים.
דוח משרד האוצר: פער של 4,000 שקלים בין גברים לנשים
על פי דוח משרד האוצר שפורסם השבוע, בישראל קיים פער של 34% בשכרם של גברים מול זה של נשים - פער גדול מאד בהשוואה למדינות מפותחות אחרות. בשנת 2013 הרוויחו גברים כ-12 אלף שקלים בממוצע, לעומת הנשים שהרוויחו כ-8,000 שקלים בלבד בממוצע.
הסיבות העיקריות לפערים, על פי הסקירה הכלכלית השבועית במשרד האוצר, הן היקף התעסוקה, כלומר מספר שעות העבודה בפועל, וההשתייכות הענפית. שני גורמים אלה מסבירים כמעט 30% מהפער. נתון זה מותיר כ-5% מהפער שאינם מוסברים, וייתכן כי נובעים מאפליה. גם כשבוחנים את השכר השעתי, גברים מרוויחים 15-20% יותר מנשים.
במשרד האוצר ציינו בנוסף כי גורם היקף ההעסקה אינו נתון תמיד לבחירת הנשים, כלומר ישנם נשים רבות שהיו רוצות לעבוד יותר מאשר משרה חלקית. שיעור הנשים שהיו רוצות לעבוד יותר גם הוא גדול יותר ביחס לשאר מדינות המערב.