כנראה שנשלם יותר: רשות ההגבלים העסקיים הודיעה היום (ראשון) ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין, ד"ר יפעת בן חי-שגב, כי אין בכוונתה להתערב בעניין העלאת המחירים של החברות הוט ויס. ממלא מקום הממונה על ההגבלים העסקיים, עו"ד אורי שוורץ, שהשיב לפנייה של מועצת הכבלים והלוויין, טען כי אין לרשות סמכות למנוע משתי החברות להעלות מחירים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"אישור העלאת מחירים על ידי הוט ויס נמצא בסמכותה של מועצת הכבלים והלוויין, ולא של רשות ההגבלים העסקיים", הסבירו ברשות ההגבלים העסקיים. "מועצת הכבלים והלוויין פנתה לרשות בטענה שיס והוט מפרות את החוק אבל לא הציגה שום בסיס לטענה. עצם העלאת המחירים בסמיכות לא מהווה הפרה של החוק, ומכיוון שהמועצה לא הציגה שום ראייה לכך שחוק הופר לא נותר לרשות ההגבלים העסקיים מה לבחון".
רשות ההגבלים נימקה את עמדתה בכך שהיא אינה רואה בעיית הגבלים עסקיים בכך שבשוק שבו יש שתי חברות בלבד, הן מעלות מחירים אחת אחרי השנייה. הכדור חוזר עתה למגרשה של המועצה שצריכה לבחון כיצד היא ממשיכה במאבק נגד העלאת המחירים של שתי החברות.
הכוונה להעלות את המחירים מתעכבת בגלל הבדיקות שעורכים במועצת הכבלים והלוויין, שהביעה מורת רוח מהעלאות המחירים שנראו בעיניה, לכאורה, מתואמות. יו"ר המועצה כינתה את העלאות המחירים "חזירות לשמה" והורתה לעכבה עד לקיומה של הבדיקה ברשות ההגבלים העסקיים - או עד שהמועצה תקבל החלטה בעניין.
חברת הוט שלחה בשבוע שעבר ליו"ר המועצה מכתב מטעם עורכי דינה והזהירה מפני ההשלכות של ההחלטה לעכב את העלאת המחירים בשל פגיעה בתכניות העסקיות של החברה לשנה באה. הוט טענה שלמועצה אין סמכות לעכב העלאת מחירים וכי ההליך נגוע בפרשנות בעייתית של סמכויותיה.
מהמועצה לכבלים וללוויין נמסר בתגובה כי במהלך החודש הקרוב תקיים דיון בנושא התמחור החדש של הוט ויס כדי להחליט כיצד לפעול בעניינן. עוד ביקשו להזכיר כי בסמכות המועצה לבטל שינוי בלוח המחירים אם הוא אינו מתיישב עם מדיניות המועצה, הוראות החוק, הכללים, התקנות או הרישיונות לשידורים של החברות, או אם יש בשינוי כדי לגרום להטעיית הציבור או לאפליה בין לקוחות.