בשבוע הבא היו אמורים 17,000 ישראלים שאיבדו את עבודתם בחודש האחרון לקבל את דמי האבטלה שלהם, אבל בעקבות התמשכות השביתה בשירות התעסוקה העברת התשלום תתעכב - כך אומרים בוועד עובדי שירות התעסוקה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כשלושה שבועות פתחו עובדי שירות התעסוקה בשביתה במחאה על כוונת משרד האוצר, לדבריהם, לסגור 18 לשכות, לצמצם תקנים ולהעביר את הטיפול בדורשי העבודה לידי חברות קבלן פרטיות. מאז הלשכות סגורות ומובטלים שנפלטו ממעגל העבודה במהלך חודש אוקטובר לא הספיקו להירשם בשירות התעסוקה.
"אם לא יהיה כסף, לא נלך למכולת. ואם הצ'קים יחזרו אז הם יחזרו. אין לנו מה לעשות. אנחנו חסרי אונים", אומרת בתסכול מרים (שם בדוי), תושבת הדרום ואם לשלושה.
בחודש האחרון פוטר בעלה של מרים מעבודתו, ועכשיו היא ובני משפחתה ייאלצו להדק את החגורה עוד יותר. המצב קשה עוד יותר לנוכח העובדה שגם מרים מתקשה למצוא עבודה והזכאות שלה לדמי אבטלה מסתיימת החודש: "אין כאן יותר מדי הצעות ולעבור למרכז זו לא אפשרות מבחינה כלכלית".
"הופכים את החזקים ליותר חזקים"
מרים מותחת ביקורת על התנהלות המדינה, שפוגעת, לטענתה, בעיקר באוכלוסייה החלשה: "זורים חול בעיניי הציבור. המדינה לא מגיבה. לא אכפת לה מהאנשים הקטנים. הם מעודדים רק את החזקים והופכים אותם לחזקים יותר. אם יביאו חברות כוח אדם ללשכות התעסוקה המצב אפילו יהיה חמור יותר".
לאור המצב והתסכול, מרים מודה שהיא אפילו שוקלת להגר לארה"ב, ואף מעודדת את בנה הבכור לעבור לאוסטרליה. "מוציאים לנו את החשק להיות ישראלים", היא מסבירה.
"כנראה שאלפי מובטלים לא ממש מעניינים את משרד האוצר", אומר עופר לוי, יו"ר ועד עובדי שירות התעסוקה. "אם הייתה שביתה בשירותים אחרים שפוגעים בטייקונים או באוכלוסיות מבוססות יותר היו מגיעים לפתרון תוך כמה שעות".
לוי מדגיש כי הוועד ימשיך במאבק: "לא ניתן למשרד האוצר להפריט את שירות התעסוקה ולפגוע אנושות ביכולת שלנו לתת שירות הולם לציבור הכי מוחלש בישראל. אני קורא למשרד האוצר ולהנהלת השירות להתעשת ולפעול מיידית ברוח הדברים שנאמרו בוועדת העבודה והרווחה ולהפסיק להתעמר בדורשי העבודה".