לא חוסכים על חיילים? אתמול (ראשון) הצהיר שר האוצר יאיר לפיד כי ההחלטה לבטל את מענק העבודה המועדפת לחיילים משוחררים שיעבדו כמתדלקים לא נובעת משיקולים כלכליים. עם זאת, בניגוד לדברים הערכיים שכתב לפיד בדף הפייסבוק שלו, בדיקה של חדשות 2 Online מעלה כי משרד האוצר סיפק גם נימוקים ערכיים הרבה פחות להחלטה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בדברי ההסבר של משרד האוצר נכתב כי למתן המענק לעובדים בתחנות הדלק יש עלויות תקציביות משמעותיות. תיקון החוק, כך מעריכים באוצר, צפוי להביא לחיסכון של עד 25 מיליון שקלים בשנה. בנוסף לכך, ביטול המענק לחיילים משוחררים שעובדים באבטחה יחסוך לאוצר 14 מיליון שקלים בשנה. למעשה, למרות שלפיד התעקש כי התיקון לא נעשה "מפני שאנחנו רוצים לחסוך", המהלך צפוי להביא לחיסכון של עד 39 מיליון שקלים.
"אנחנו מוכנים להוציא על החיילים שלנו הרבה יותר כסף, כי מגיע להם מאיתנו הכל", כתב אתמול לפיד בדף הפייסבוק שלו והדגיש כי ברצונו לשנות את סדר העדיפויות - כך שחיילים משוחררים רבים יותר יעבדו בסיעוד, חקלאות ובניין במקום בתדלוק ובאבטחה. "סדר עדיפויות זה כשמחליטים לעזור לילד עם צרכים מיוחדים, לשוחח עם קשיש בודד, לעזור לנכה לקנות תרופות", כתב לפיד. "מותר למדינה להגדיר מהם ערכיה, מה זו ציונות, במה היא מאמינה".
עם זאת, למרות דבריו של לפיד, האוצר בחר להתמקד בדברי ההסבר שלו דווקא בסכום שיחסוך המשק כתוצאה מהמהלך. "הקצאת משאבים למענקי עבודה מועדפת בתחום תחנות הדלק, לא רק שהיא בעלת עלויות תקציביות משמעותיות, אלא אף עלולה להסב נזק לשוק העבודה", נכתב. לדבריהם, המענק בתחום תחנות הדלק מאפשר למעסיקים להפחית את השכר לעובדים ולשחוק כך את השכר של כלל המועסקים בענף.
ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "ביטול מענק העבודה המועדפת לחיילים משוחררים העובדים בתחנות דלק הוא צעד בעל חשיבות חברתית וכלכלית. המענק הקיים היום דוחק עובדים חלשים מעבודה בתחום, ומחליפם בחיילים משוחררים שלהם יש אפשרויות תעסוקה אחרות. היקף החיסכון התקציבי תלוי בכמות החיילים המשוחררים שייבחרו לעבוד בענפים המזכים במענק".