הסערה שעוררה קבוצת ישראלים המתגוררים בברלין כשפרסמו את חשבונית הקניות שלהם בסופר המקומי גרמה לסערה לאחר שהפנתה זרקור על יוקר המחייה בישראל. היום (א') מצטרף לדברים לא אחר משר האוצר יאיר לפיד שבריאיון לגלי צה"ל מבטיח לפעול על מנת למנוע את פערי המחירים חסרי ההצדקה ואף להכניס לפיקוח מוצרים נוספים בתקופה הקרובה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
במחאה המתגבשת הפך גביע המילקי לסמל המאבק, לאחר שהפרסומים מרחבי העולם הוכיחו שמחירו בישראל גבוה לעיתים עד פי ארבעה מזה שניתן למצוא במרכולים בעולם. "אנחנו נלך ונכניס עוד ועוד מוצרים לפיקוח בלי לשאול את רשתות המזון והיצרנים, לא נסבול עם זה שהם ימשיכו עם המחירים האלה", הדגיש לפיד. "עשינו את זה עם הגבינה והשמנת, אנשים צחקו אבל המחירים ירדו, ונעשה את זה גם בהמשך".
"אני מבין את הקושי היום יומי, זה מתיש כל הזמן לחשב כמה עולה כל דבר", אמר לפיד בפנייה לצעירים שהביעו את זעמם על הפער הבלתי נתפס. לטענת לפיד הסיבה לעזיבת ישראלים רבים דווקא לברלין לא נובעת בהכרח רק מנושא יוקר המחייה אלא נוגעת גם לסוגיות של זהות. עם זאת הוא הדגיש כי "אסור לנו לוותר על הרצון להקים חברת מופת שלא רוצה לדרום דור שלם עם מחירי הדיור".
על האפשרות שהסערה המתחוללת בשלב זה בעיקר ברשת תהפוך למחאה של ממש אמר לפיד כי הוא חושש בעיקר מהאווירה הציבורית שהולכת ומעכירה בעת האחרונה. "קשה לא להבין את הזעם הציבורי, אני אף שותף לו", אמר לפיד, "אילו יכולתי לפני שנה וחצי כבר הייתי אז בתוך התהליך שאני נמצא בו עכשיו, אבל הייתי עסוק בלהחזיר את עגלת המשק למסלול".
אמש הצטרף לדברים גם פרופ' מנואל טרכטנברג שעמד בראש הוועדה שהוקמה בימי המחאה החברתית, כשטען כי מדובר בסכנה של ממש בכך שברלין הפכה לאטרקטיבית עבור הצעירים בישראל. "אני מסכים עם הרבה מאוד מהדברים שהוא אמר", טען היום שר האוצר. "האיום החברתי במדינה הוא משהו שאסור להסיר ממנו את העיניים".
שר האוצר התייחס גם לסוגיה נוספת שעומדת על סדר היום והביאה למחאה - ההחלטה לבטל את ההכרה בעבודה בתחנות הדלק כעבודה מועדפת. "אני לא מתכוון להתנצל על זה. הרעיון בעבודה מועדפת הוא לא לסדר עובדים איכותיים בזול לתחנות הדלק, לא בשביל זה יש עבודה מועדפת", הדגיש לפיד. "שילכו לעבוד בתחום החברתי, בחקלאות, בבניין או עם ניצולי שואה".