מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר עלה ב0.1% והשלים עלייה של 1.2% בשנה האחרונה - כך פרסמה היום (שלישי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס). גם מדד מחירי הדירות נחשף, וממנו עולה כי המדד לחודשים יוני-יולי רשם עלייה של 0.3% לעומת מאי-יוני.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בדרום ובחיפה מחירי הדיור ירדו מעט בין מדד מאי-יוני למדד החדש (0.1% ו-0.6% בהתאמה), בעוד בירושלים, בתל אביב ובאזור המרכז נרשמו עליות קלות. באזון הצפון העלייה הסתכמה ב-2%. בהשוואה לשנה שעברה מחירי הדיור דווקא ירדו מעט: המדד ירד ב-0.5% מיוני-יולי 2017 למדד הנוכחי.
במדד המחירים לצרכן העלייה הגדולה ביותר נרשמה בנושאי התרבות והבידור (2.1%), לעומת ירידות מחירים בתחום הירקות והפירות הטריים, הלבשה, הנעלה ותקשורת.
השבוע פרסם אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר סקירה חדשה, ממנה עולה כי היקף עסקאות הנדל"ן ברחבי הארץ ממשיך במגמת הירידה, והגיע לרמה הנמוכה ביותר מאז ימי המחאה החברתית. עוד עולה מהסקירה כי באזור תל אביב בפרט נרשמה ירידה לא מבוטלת במחירי הדירות, כ-9% סך הכל מאז הרבעון הראשון של 2017.
על פי מדד מחירי הדירות של הלמ"ס מחודש יוני האחרון, מחירי הדירות בעיר דווקא רשמו עלייה של 2.2% - העלייה הגבוהה ביותר בארץ. ייתכן כי המחירים הגבוהים נובעים מכך שמספר העסקאות שבוצעו נמוך יותר, ולכן ההטיה היא כלפי מעלה.
מהסקירה עולה עוד כי חלה עלייה בשיעור מחוסרי הדירה שרוכשים דירות בשוק החופשי במקום בפרויקטים המוזלים. העלייה נרשמה בעיקר ברכישת דירות יד-שנייה. בעסקאות מחיר למשתכן בלבד שיעור העסקאות גבוה ב-22% מברבעון המקביל בשנה שעברה – אולם 32% פחות ברבעון הקודם.