על פי הערכות שונות, המונדיאל הנוכחי יצמיד למסכים לא פחות משלושה מיליארד ו-400 מיליון צופים עד תום שידורי המשחקים. המשמעות היא שכמעט מחצית מאוכלוסיית העולם תצפה בלפחות כמה דקות של משחק - עלייה לעומת המונדיאל הקודם. למספר העצום הזה תוצאה לא צפויה - וזה אובדן אדיר של שעות עבודה במשק.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
חלק ניכר מהמשחקים ברוסיה נפל על שעות העבודה. לפי סקר שפורסם ב"פורבס", 92% מהעובדים במזרח התיכון אמרו שמתכוונים לצפות לפחות בחלק מהמשחקים. וכשהמשחקים מתקיימים בשעות העבודה, אחד מכל ארבעה עובדים יצפה בהם.
נתון עצום זה מתחלק לכמה סוגי צופים: 33% דיווחו שיצפו עם אישור, 28% אמרו שיעזבו את העבודה מוקדם כדי לצפות בבית בנחת. 26% יצפו בסתר בטלפון או במחשב במשרד, והיתר (כ-13%) הגדילו לעשות ואמרו שייקחו יום חופש או יום מחלה, רק במשחקים חשובים.
בסקר אחר שנערך בארצות הברית, 30% מהנשאלים אמרו שיצפו פחות משעה בזמן העבודה. 24% יצפו בין שעה לשעתיים, ו-11% יצפו בין שעתיים ל-4 שעות - וכל זאת, כאמור, בזמן העבודה.
אולי בארץ המשחקים המוקדמים לרוב החלו בשעה 17:00, אך ויש מקומות בעולם עם לא מעט חפיפה בין שעות המשחקים לשעות העבודה. העיר המובילה היא ריו בברזיל: עם 64 שעות עבודה שבהן משודרים משחקים, אחריה ארצות הברית שם בניו יורק עם 60 שעות, לונדון עם 36 שעות, ופּריז וברלין עם כ-30 שעות.
קשה להעריך את ההפסדים מהחפיפה הבלתי נמנעת בין המשחקים לשעות העבודה. הנזק לא נגרם רק מאלו שצופים אלא גם מהצופים מן המצד ואלו שסתם "נקלעו לסיטואציה". אחת החברות נקבה במספר 14.5 מיליארד דולר אובדן תוצר. אבל מנגד, יש גם דיווחים על עובדים שפשוט מייעלים את העבודה ביתר הזמן, ומפצים על הפער הזה.