אחרי החקירה, מגיעה המכירה: שרי אריסון הודיעה הבוקר (שלישי) כי בכוונתה למכור את אחזקותיה בבנק הפועלים, באישור בנק ישראל. משמעות המהלך היא שאריסון תוכל למכור את מניותיה בבנק למספר משקיעים נפרדים, ולא להסתפק במשקיע בודד - כלומר, בסופו של התהליך לא יהיה בעל שליטה מוגדר בבנק הפועלים, בדומה למצב המתקיים כיום בבנק לאומי.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לדברי אריסון, הקבוצה בראשותה קיבלה "היתר להחזקת אמצעי שליטה שיבטל, עם כניסתו לתוקף, את היתר השליטה – ויאפשר את ביזור גרעין השליטה בבנק באופן מלא או הדרגתי". אריסון הסבירה בהודעתה כי כבר לפני מספר חודשים פנתה לבנק ישראל בבקשה לבחון את האפשרות לבזר את השליטה בבנק, בעקבות סיום המגעים עם משקיעים מצפון אמריקה ולאחר שלא נמצאו שותפים אסטרטגיים נוספים להשקעה בבנק.
לקבוצה ניתנה תקופה של שנה להחליט לגבי מועד תחילת מימוש מניות הבנק, וסך הכל ארבע שנים – עם אופציה לעד שנתיים באישור המפקחת – בכדי לרדת מתחת לרף המחייב היתר החזרה (5%)", כתבה. עוד הוסיפה כי נציגי הקבוצה בדירקטוריון הבנק – אפרת פלד, עידו שטרן ומאיר ויצ'נר – יודיעו על סיום כהונתם בבנק.
"הייתה לי הזכות להיות בעלת השליטה בבנק במהלך 21 השנים האחרונות", סיכמה אריסון. "אני מאמינה בבנק הפועלים ורוצה להודות לחברי הדירקטוריון, להנהלה, לעובדים לדורותיהם ולציבור הלקוחות הנאמן. אני משוכנעת כי בנק הפועלים, מעמודי התווך של המשק הישראלי, ימשיך לפעול בהתאם לחזון של חירות פיננסית, לצמוח, לגדול ולשרת נאמנה את כלל לקוחותיו".
"מבחינת הניהול השוטף, אין כל שינוי בהתנהלות הבנק", הבטיחו הבוקר אריק פינטו, מנכ"ל הבנק, ועודד ערן, יו"ר הבנק, בהודעה לעובדי הבנק. "נמשיך בתפקידנו כרגיל, ביחד עם צוות ההנהלה הנוכחי. הבנק ימשיך לפעול למען לקוחותיו במקצועיות רבה ובמסירות גדולה, במטרה להמשיך ולהוביל את המערכת הפיננסית בשנים הקרובות".
בחודש שעבר נחשף כי אריסון נחקרה בחשד למעורבות בפרשת שוחד. אריסון, בעליה לשעבר של חברת "שיכון ובינוי", שוחררה לביתה לאחר כתשע שעות חקירה בתנאים מגבילים, ובין היתר נאסר עליה לצאת מהארץ. החשודה נוספת שנחקרה היא פלד, המכהנת כמנהלת בפועל של העסקים של אריסון וכאמור תעזוב גם היא את תפקידה בבנק. שתיהן חשודות במעורבות בפרשת מתן השוחד לעובד ציבור במדינה זרה ובעבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך.
בחודש פברואר האחרון עצרה המשטרה לחקירה באזהרה שישה חשודים במסגרת הפרשה, שבמרכזה חשד למתן שוחד, קבלת דבר במרמה ועבירה על חוק איסור הלבנת הון. כבר אז עלה החשד כי חברת הבנייה "שיכון ובינוי" העבירה תשלומי שוחד לנציגי ממשל זרים במטרה לאפשר ביצוע מיזמים שונים באפריקה - בהיקף של מיליונים.