המחאה להארכת חופשת הלידה ממשיכה לצבור תאוצה. לעמוד הפייסבוק "חופשת לידה זו זכות ולא הישרדות" יש כבר 200 אלף לייקים ומדובר בתמיכה שגם שר האוצר לא יכול היה להתחמק ממנה ולכן הודיע על הקצת צוות שייבחן את הנושא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בישראל עומדת חופשת הלידה בתשלום על 14 שבועות ועד חצי שנה ללא תשלום. מי שמשלם זה הביטוח הלאומי, לפי ממוצע המשכורות האחרונות. השינוי האחרון בחוק קרה לפני שש שנים, אז הוחלט כי חופשה ללא תשלום תוכל להיות כ-12 שבועות נוספים. לפני תשע שנים נוספו שבועיים לחופשת הלידה בתשלום.
זה בא לידי ביטוי בכסף כמובן. ישראל נמצאת מתחת לממוצע מדינות ה-OECD: בקנדה ואוסטריה למשל, זכאיות האימהות ל-20 שבועות בתשלום, בפולין כ-25 שבועות, בבריטניה מדובר כבר על כ-40 שבועות. בגרמניה ויפן כמו אצלנו, 14-15 שבועות.
ויש גם פחות כמובן, ארצות הברית היא הדוגמא הקיצונית ביותר, שם חופשת לידה לא ממומנת בכלל. מי שזוכה למשרה שממנת חופשה מרוויחה- אלה שלא חוזרות לעבוד מהר מאוד, יש שיגידו - מהר מדי.
לצד היתרונות הברורים בהארכה יש לזה גם חסרונות. גם העלות לתקציב המדינה אבל גם אם ניתן לפתור את זה לא ניתן להתעלם מהפגיעה במעסיקים ומעסיקות, ומן הסתם מהלך כזה לא יצא לפועל מבלי שזה יהיה מתואם. ולכן ייתכן שמוקדם מדי לחגוג. אמנם שר האוצר דיבר על הקמת צוות כבר בתקציב הקרוב ויש לזה משמעות. אבל חשוב לזכור שהכל יהיה הדרגתי וכי ההשינוי עדיין לא מעבר לפינה.