עד כאן שידורנו להערב? ברוב של 25 חברי כנסת מול 18 אישרה לפנות בוקר (חמישי) הכנסת את התיקון לחוק רשות השידור בקריאה שנייה ושלישית. התיקון לחוק עבר למרות מחאת עובדי רשות השידור בשבועות האחרונים: על פי מתווה החדש, עובדי הרשות לא יפוטרו כרגע. בנוסף, אגרת הטלוויזיה תבוטל החל מהשנה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחר דיון ארוך שנמשך עד השעות הקטנות של הלילה אישרו 25 חברי כנסת את חוק במסגרתו בסוף חודש מרץ 2015 תיסגר רשות השידור במתכונת הנוכחית ומיד לאחר מכן תיפתח הרשות מחדש ותיקרא "תאגיד השידור הישראלי". משרותיהם של 1,580 עובדי הרשות יישמרו לעת עתה.
ההחלטה על ביטול סעיף הפיטורים המיידים הגיעה בעקבות שיחה שקיימו השר הממונה על רשות השידור אופיר אקוניס (ליכוד) עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בהמלכה הגיעו השניים לסיכום לפיו יוצא מחוק רשות השידור הסעיף הנוגע לפיטורי העובדים. במקומו הוכנס סעיף שיאפשר פיטורי התייעלות על ידי המפרק.
במקביל הוחלט כי בחודש הקרוב יגיעו ההסתדרות, האוצר ומשרד התקשורת להסכמות באשר לכמות העובדים שיקלטו בתאגיד השידור הישראלי החדש שיקום ובאשר לכמות הפורשים.
עוד סוכם כי האוצר לא יתנה מימון הרשות בקיצוץ כלשהו, וסעיף הקיצוץ של 10 מיליון שקלים בוטל. באשר לפינוי מתחם שרונה, הוחלט על הצגת חוזים למקום חלופי לעובדי רשות השידור בתל אביב בתוך שלושה חודשים.
ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) ביקר את המהלך המתוכנן ואמר כי "לא נסכים להפוך את קול ישראל לקול ישראל היום". "יש מה לשפר ברשות השידור, אבל הכיוון שממשלת נתניהו הולכת בו הוא כיוון של הרס", הוסיף חנין.
השינויים הנוכחים בחוק נבעו בעיקר בעקבות מחאת עובדי הרשות בשבוע שעבר. שידור מהדורת "יומן" בערוץ 1 נפתח בערב שישי בקידוש בהשתתפות עשרות רבות מהעובדים ובני משפחותיהם, שבילו את השבת בבנייני רשות השידור בירושלים ובתל אביב במחאה על התיקון לחוק השידור הציבורי.
"משרד האוצר שם לו למטרה להרוס את השידור הציבורי", אמרה באירוע הכתבת הצבאית של קול ישראל כרמלה מנשה. "רשות השידור זה המסד, יש כאן אמנות, תרבות ושידור לכל גווני האוכלוסייה מכל הסוגים. אנחנו קוראים לשר כחלון להתעורר, בלי שידור ציבורי אין דמוקרטיה ואין חופש ביטוי".