בבית המשפט המחוזי בלוד מתקיים הבוקר (שלישי) הדיון המכריע בעתידה של רשת מגה. הרשת צפויה להודיע לבית המשפט האם הנושים שלה מאשרים את הסדר פריסת החובות או לחלופין האם היא עומדת בפני פירוק. המשמעות של מהלך כזה - פיטורי אלפי עובדים ופגיעה קשה בספקים. מחוץ לדיון בבית המשפט התאספו עשרות מעובדי מגה שקראו להציל את החברה מקריסה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כשהגיע בעלי מגה שרגא בירן לאולם בית המשפט צעקו לעברו העובדים: "אתה לא תעשה את מה שאתה רוצה, תתבייש לך". בירן מיהר להיכנס פנימה תוך שהם קוראים לעברו: "הוא גנב, הוא גנב".
אביגדור קפלן, מנכ"ל אלון הרבוע הכחול המחזיקה במגה, נעצר לשוחח עם המוחים ואמר להם: "אנחנו נעשה את הכל עכשיו בבית המשפט כדי לצאת היום עם הסדר וכדי שמגה תצא יציבה ומחוזקת".
אמש הודיע בנק הפועלים, אחד הנושים הגדולים של רשת הסופרמרקטים הנמצאת במשבר, כי הוא מתנגד בתוקף להסדר החוב הנוכחי שהוצע ודורש מהבעלים של מגה, שרגא בירן, להזרים לפחות 200 מיליון שקלים מכיסו הפרטי לכיסוי החובות של מגה.
במגה לא מוכנים לקבל את הדרישה והציעו לבנקים ולנושים פריסת חוב למשך עשר שנים, בתקווה להציל את הרשת ואת אלפי העובדים. אביגדור קפלן, מנכ"ל אלון הרבוע הכחול המחזיקה במגה, מחה על התנהלות בנק הפועלים שהעביר לדבריו מסרים דרך התקשורת.
"ההסדר שהצענו ואשר נתמך (לא בלב קל) על ידי מרבית הספקים, הינו מתווה מאוזן והוגן ביחס למצב אליו נקלעה החברה. במסגרת זו, נטלו העובדים על עצמם שורת קיצוצים כואבים והפכו תוך כך לחלק מבעליה של רשת מגה", טען אתמול קפלן.
"נעשו שגיאות רבות בניהול"
הוא הוסיף כי "יתכן אמנם שבמגה נעשו שגיאות רבות הן בניהול והן בתמהיל העסקים. נתחקר זאת בהמשך באומץ וביושר. כרגע, נתונים כל מעייננו להצלת החברה. כשמדובר על בנק כמו בנק הפועלים, הגורף לבעליו מידי רבעון רווחים גבוהים מעמלות הנגבות מחברות ומציבור עובדים - היינו מצפים ממנו להתנהגות אחרת ובמקום זאת אתם מגיעים אל סף הוצאת הדיבה על אחרים".
בדיון שהתקיים אתמול בוועדת העבודה של הכנסת, קראה היום ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה) לבנק הפועלים לפעול על מנת להציל את החברה. "אני פונה לבעלי השליטה, ולמנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, וקוראת להם: אפשרו את ההסדר הזה, הסכימו לו. גורלם של 6,000 עובדים תלוי בכם, עיני כל המדינה נשואות אליכם, ואתם לא יכולים להרשות לעצמכם להיות אלו שזורקים 6,000 עובדים לרחוב".