אחרי שאתמול נסגר המסחר בבורסות ברחבי העולם בירידות שערים, גם הבוקר (שלישי) נסגר המסחר בבורסה בסין בצניחה של 7.3%. מדובר ברצף הירידות החד ביותר מאז שנת 2007, וכעת הבורסה נמצאת בשפל של שמונה חודשים. בבורסות באסיה נרשמה מגמה מעורבת.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הבנק המרכזי בסין החליט להזרים הבוקר כ-150 מיליארד יואן לשוק כדי לנסות ולמתן את הירידות החדות, אולם מהלך דומה בשבוע שעבר לא השפיע כמצופה. חלק מהמשקיעים אף מודאגים מכך שמהלך מסוג זה משמש תחליף למהלכים ארוכי טווח להחיות את השוק.
אתמול החליטו בשנחאי לאפשר מסחר בקרנות פנסיה, בשווי של כ-3.5 טריליון יואן, וזאת בניסיון להגדיל את היקף המסחר ולשקם את השוק הצונח.
ירידות בוול סטריט, מחיר הנפט ממשיך לצנוח
בתום יום תנודתי במיוחד, הסתיים אתמול המסחר בוול סטריט בירידות שערים חדות. מדד הנאסד"ק, שעם תחילת המסחר צנח בכמעט 9% וכעבור כמה שעות התחזק עד לירידה של 0.4%, נסגר עם ירידה של 3.82%. מדד דאו ג'ונס נחלש ב-3.58% ומדד S&P 500 צנח ב-3.94%. גם מחירי הנפט המשיכו לרדת והגיעו לרמה של פחות מ-39 דולרים לחבית.
זמן קצר לפני תום המסחר התייחס דובר הבית הלבן לטלטלה בשווקי העולם. "אין ספק שבמצב של כלכלה גלובלית כל השווקים קשורים זה לזה, אך אני מעודד את האנשים לתת את דעתם על יכולת ההתאוששות של הכלכלה האמריקנית", אמר הדובר ג'וש ארנסט. הוא הדגיש כי כלכלת ארצות הברית חזקה היום משהייתה ב-2008 ומתח ביקורת על שקיפות הממשל בסין.
גם המסחר בבורסה בתל אביב הסתיים בירידות חדות. מדד ת"א 25 ירד ב-3.52% ומדד ת"א 100 צנח ב-3.94%. אחרי שאתמול צנח מדד הבנקים ב-4.8%, היום ירד המדד בעוד 2.2%. מחזור המסחר היה גבוה במיוחד ועמד על 3.69 מיליארד שקלים - יותר מפי שלושה מהממוצע היומי.
ולמרות המפולת הכלכלית בבורסות במזרח, הודיע אתמול בנק ישראל על השארת הריבית ללא שינוי ברמה של 0.1%. לטענת בנק ישראל, בשל הירידות החדות בשווקים, פחת הסיכוי להעלאת ריבית בארה"ב בקרוב.
ירידות חדות גם באירופה
גם הבורסות באירופה הגיבו אתמול בירידות חדות. הדאקס הגרמני ירד ב-4.7% הקאק הצרפתי איבד מערכו 5.4% והפוטסי הבריטי ירד ב-4.7%. עבור מדד פוטסי מדובר ביום המסחר הגרוע ביותר מאז מרס 2009 ועבור דאקס וקאק מדובר בשפל שלא נראה מאז נובמבר 2011.
יותר מחמישה טריליון דולר נמחקו משווי שוק המניות העולמי מאז החלטתה הלא צפויה של סין על פיחות היואן. החלטה זו הציתה ספקולציות וחששות כי ההאטה של הכלכלה השנייה בגודלה בעולם חריפה יותר משחשבו תחילה.