ארבעה ימים לאחר שנציגי הממשלה וחברות האנרגיה הגיעו להסכמות בנוגע למתווה הגז, יובא הבוקר (ראשון) ההסכם לאישור בישיבת הממשלה. המהלך מגיע לפתחם של השרים על רקע אי הוודאות בנוגע להחלטתו של שר הכלכלה אריה דרעי, שטרם הודיע האם יפעיל את סעיף 53 בחוק ההגבלים, המאפשר לו לכפות את אישור ההסכם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בניגוד להצהרתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפיה המתווה יאושר ברוב קולות, אם דרעי יחליט לבסוף שלא להפעיל את הסעיף בחוק, יובא ההסכם לאישורה של מליאת הכנסת. ביום חמישי האחרון נמסר מלשכתו של דרעי כי בכוונתו ללמוד את המתווה, אך הוא עדיין לא החליט כיצד יצביע.
מלבד ההמתנה להכרעתו של דרעי, השרים חיים כץ, משה כחלון ויואב גלנט לא צפויים להשתתף הבוקר בהצבעה הגורלית בשל ניגוד עניינים בנושא עליו הצהירו מראש.
ביום חמישי כינסו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האנרגיה יובל שטייניץ מסיבת עיתונאים מיוחדת, שבה הציגו את מתווה הגז שהושג מול חברות האנרגיה. "המתווה שם במרכז את האינטרסים של מדינת ישראל, את הכלכלה בישראל ואת החברה", אמר נתניהו בפתח דבריו. "ההסכם יכניס לישראל מאות מיליארדי דולרים בשנים הבאות והכסף ישמש לחינוך וחברה".
נתניהו, שהסתפק בהצהרה בלבד ולא ענה לשאלות הכתבים, טען כי המתווה יסייע במאבק ביוקר המחייה. "גז הוא אנרגיה זולה באופן משמעתי מאנרגיות אחרות, עולה פחות לייצר עם גז והמשמעות היא שהמחירים יהיו נמוכים יותר. ההסכם יסייע לפריפריה וליצירת מקומות עבודה חדשים".
בדבריו הקצרים התייחס נתניהו במרומז גם למתנגדים להסכם, שטוענים כי המדינה לא נאבקה מספיק על התנאים מול חברות האנרגיה. "יש את כל הסיבות לאמץ את המתווה הזה, לא ניכנע לפופוליזם, אמרתי את זה מהרגע הראשון - אנחנו נוציא את הגז הזה מהים", סיכם ראש הממשלה.