שכר גבוה, שפים פרטיים וטיולים לקצה העולם הם רק חלק קטן מהדברים שחברות מובילות עושות כדי למשוך את העובדים הטובים ביותר. אחרי שבמשך שנתיים גוגל הובילה את דירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן, יש מהפך בצמרת. אינטל עולה למקום הראשון אחרי שדורגה במקום השלישי בשנה שעברה. למרות התנאים, כשליש מהעובדים מחפשים הזדמנויות במקומות אחרים.
באיזו חברה הכי כדאי לעבוד? הדירוג המלא
את הדירוג ביצעה חברת המידע העסקי CofaceBdi בשיתוף עם מגזין The marker באמצעות סקר שנערך בקרב יותר מ-2000 עובדים. חברת מיקרוסופט עלתה מהמקום הרביעי לשלישי והתחלפה עם חברת החשמל בדירוג שירדה מקום אחד. במקום החמישי מדורגת חברת שטראוס שעלתה מקום אחד מהדירוג של שנה שעברה.
גם בחמישייה השנייה של הדירוג נרשמו שינויים. ביטוח ישיר זינקה ארבעה מקומות מהשנה שעברה אל המקום השישי ובנק לאומי עלה מקום אחד מהשמיני לשביעי. התעשייה האווירית יורדת אל המקום השמיני אחרי שהייתה מדורגת במקום החמישי בדירוג האחרון. בנק הפועלים שמר על מקומו ונשאר במקום התשיעי וחברת אמדוקס הצליחה להיכנס לעשירייה הראשונה לאחר שאשתקד דורגה המקום ה- 11.
בדירוג, שמתפרסם זו השנה ה-15 ברציפות, PAYPAL עם אחת הקפיצות הגדולות עולה מהמקום ה-54 למקום ה-35 ובנק מזרחי טפחות זינק מהמקום ה-70 למקום ה-37. חברת כיל עלתה מהמקום ה 84 למקום ה-45, וחברת DELL שזינקה מהמקום ה- 99 למקום ה-77.
לאחר שנעדרה מהדירוג בשנה שעברה בעקבות המשבר הקשה שנקלעה אליו, חברת טבע חזרה לדירוג היישר למקום ה-13. בין החברות שירדו בדירוג ניתן למנות את חברת מקורות שירדה 10 מקומות למקום ה- 27, אמזון ירדה 18 מקומות למקום ה- 32 וויזה כ.א.ל ירדה 14 מקומות למקום ה- 42.
לענף הבנייה יש שתי חברות בדירוג: חברת תדהר שנכנסה לדרוג השנה נמצאת במקום ה-40 ומיד אחריה שיכון ובינוי שנמצאת במקום ה-41. בתחום ההיי טק והטכנולוגיה נכנסו השנה לדירוג החברות מלם תים, SQLink, RedHAT, Orpak, Fiverr ו- NSO וחברת siemens Group. בתחום השירותים נכנסו לדרוג רשות שדות התעופה וחברת שגריר, בתחום התעשייה, חברת סודה סטרים וחברת סנו ובתחום הפיננסים , בית ההשקעות אלטשולר שחם.
42% מהחברות המדורגות הן מתחום ההייטק, 18% הן ממגזר הפיננסים, 9% ממגזר השירותים והשאר מתחומי התעשייה, בניה, תשתיות, תקשורת, מסחר, פרמצבטיקה והמגזר הציבורי.
יחסי עבודה טובים חשובים מתנאי שכר
בסקר, שבוצע על ידי CofaceBdi, העובדים דירגו את החברות שבהן הם עובדים ונשאלו על הפרמטרים החשובים ביותר עבורם ממקום העבודה. מהסקר השנה עולה כי כמו בשנה שעברה העובדים מעניקים לתנאי שכרם את המקום השני בחשיבותו. הפרמטר החשוב ביותר עבור העובדים במקום העבודה הוא פרמטר "יחסי העבודה", שדורג גם השנה במקום הראשון עם ציון של 9.20 בסולם של 1-10. במקום השלישי בפרמטרים החשובים לעובדים במקום העבודה ניצב השנה פרמטר של ניהול הממונה הישיר ולאחריו "האתגר והעניין המקצועי".
פרמטר "יציבות תעסוקתית" מוצב השנה במקום השישי, כאשר מדובר על ממוצע בכלל העובדים, אך במגזר השירותים הוא הוצב במקום הרביעי בחשיבותו. בנוסף, רואים שהפרמטר של "יציבות תעסוקתית" היה במקום גבוה יותר בחשיבותו בשנת 2017 ומאז במגמת ירידה. גם השנה הפרמטר שמקבל את החשיבות הנמוכה ביותר עבור העובדים במקום עבודתם הוא "תדמית החברה" וההכשרות המקצועיות של החברה.
מה שבלט בסקר האחרון הוא שהשנה בניגוד לשנים קודמות, כל העובדים בכל המגזרים העניקו את החשיבות הגדולה לפרמטר "יחסי העבודה". עוד עולה, שבענף ההייטק העובדים נותנים חשיבות נמוכה לנושא היציבות התעסוקתית.