בית המשפט האמריקני אישר היום את עסקת המיזוג בין חברת AT&T לחברת טיימס וורנר. העסקה בשווי 85 מיליארד דולר התעכבה במשך 18 חודשים בשל התנגדות הממשל האמריקני ובמיוחד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בטענה לפגיעה בתחרות בענף התקשורת. השופט קבע כי הממשל לא הביא די הוכחות לפגיעת המיזוג בשוק ולכן אישר את העסקה. דובר משרד המשפטים: "מאוכזבים מהפסיקה ונשקול צעדים נוספים".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השופט ריצ'רד לאון קבע שהממשל נכשל בהוכחה כי העסקה מפירה את חוק ה-Anti-trust, אוסף של חוקים שמסדירים את התנהלותם של תאגידים ושומרים על תחרות בעולם העסקים למען הצרכנים. "הממשל לא עמד בנטל ההוכחה כי ישנה סבירות גבוהה שהמיזוג יגרום להפחתה משמעותית בתחרות", הוא רשם בפסיקתו. בנוסף לכך, הוא עודד את משרד המשפטים שלא לבקש ממנו להשהות את פסיקתו בזמן שהם שוקלים ערעור, משום שלטענתו, בקשה כזאת תהיה לא צודקת ועלולה לחסל את העסקה.
חברת AT&T גמרה אומר להשלים את העסקה עד ה-20 ביוני ובכך ליצור תאגיד חזק שיאחד את מערכת ההפצה העצומה שלה הכוללת גם פלאפונים ולוויינים עם טיימס וורנר סרטים ותוכניות טלוויזיה. לטענת AT&T היא צריכה את טיימס וורנר על מנת לשרוד בעולם התקשורת המשתנה ללא הרף. בייחוד אם היא רוצה להתחרות באמזון נטפליקס ודומותיהן.
לשופט הייתה אופציה לבטל את העסקה או לדרוש כי טיימס וורנר תמכור חלק מנכסיה אך הוא קיבל את העסקה ללא סייגים. מקאן דלרהים, בכיר במשרד המשפטים שעוסק בתחום חוקי התחרות התייחס לפסיקה ואמר כי: "אנו ממשיכים להאמין כי שוק הטלוויזיה בתשלום יהיה פחות תחרותי וחדשני כתוצאה מהמיזוג בין שתי החברות".מנגד, עורך הדין שמייצג את שתי החברות , דניאל פטרוצ'לי אמר מחוץ לבית המשפט כי הוקל לחברות והן מרוצות. "המקרה הוא עדות לחכמה שבשילוב שתי החברות והדרך שבה זה יטיב עם צרכנים בעתיד לבוא".
שתי ענקיות התקשורת הכריזו על כוונתן לבצע את עסקת המיזוג באוקטובר 2016, באותה תקופה דונלד טראמפ שהיה עוד מועמד לנשיאות ארה"ב הצהיר כי ממשלו ימנע אותה. "כדוגמה למבני הכוח בהם אני נלחם, קניית טיימס וורנר בידי AT&T הקונה בכך גם את CNN, לא תתאפשר משום שזה יותר מדי ריכוזיות של כוח בידי מעט מדי אנשים" הוא אמר אז.
כשנה לאחר מכן, ממשלו אכן תבע על מנת לעצור את המיזוג מלהתרחש. הממשל טען כי השילוב של החברות יאפשר להן יתרון גדול מדי במיקוח עם חברות הפצת טלוויזיה, דבר שיפגע במתחרים, יזיק לחדשנות ועלול להוביל לעליה במחירי הכבלים עבור הצרכנים. החברות מצדן, מוסיפות לטעון כי המיזוג יאפשר להן לעשות שימוש טוב יותר במידע של הצופה ויגרום ליצירת תוכן טוב יותר בשימוש במודעות ופרסומות ממוקדות יותר והדבר יגרום להפחתה במחירים.
הפסיקה של השופט כנראה תגרום לחברות אחרות בתחום הטכנולוגי לראות בו אור ירוק להמשך רכישות ענק בתחום התקשורת. קומקאסט מחכה להציע בימים הקרובים הצעה לרכישת חלקים מחברת Twentieth Century Fox אל מול הצעה קיימת מדיסני. מניותיה של פוקס קפצו ב-6 אחוזים לאחר הפסיקה. הפסיקה הייתה מאוד חשובה לחזון של מנכ"ל AT&T, רנדל סטיבנסון, שרואה בחברה כמתחרה בגוגל, פייסבוק, נטפליקס וחברות ענק נוספות בעמק הסיליקון.