זה יכול להיות השכר הגבוה, איכות העובדים, המבנה המודרני, האוכל המשובח בארוחת הצהריים או הכל ביחד - לא משנה מה הסיבה, העובדים של גוגל שוב דירגו אותה במקום הראשון בדירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן בישראל, אותו ביצעה חברת CofaceBdi לשנת 2018. אחרי גוגל במקום השני נמצאת שוב חברת החשמל ואחריה אינטל שנותרת בפסגת הדירוג. ענקית התרופות טבע, שכיכבה בצמרת העשירייה הראשונה במשך שנים, הודחה מהרשימה בעקבות המשבר והפיטורים הנרחבים.
100 החברות שהכי טוב לעבוד בהן - הרשימה המלאה
במקום הרביעי בדירוג נמצאת מייקרוסופט ישראל, זאת לאחר שזינקה שמונה מקומות לעומת השנה שעברה. אחריה מדורגת התעשייה האווירית ואחריה חברת שטראוס. את העשירייה הראשונה בדירוג סוגרת ביטוח ישיר - שיפור של שלושה מקומות לעומת השנה שעברה.
במחקר שביצעה החברה נשאלו העובדים על הפרמטרים החשובים ביותר עבורם ממקום העבודה, ונמצא כי חל שינוי משמעותי בחשיבות שהעובדים מעניקים לתנאי שכרם, שירדו למקום השני. הפרמטר החשוב ביותר עבור העובדים השנה היה "יחסי העבודה", ובמקום השלישי הגיע "יציבות תעסוקתית", ולאחריו "ניהול הממונה הישיר". הדירוג הנמוך ביותר ניתן ל"תדמית החברה".
טבע לא לבד
היציאה של טבע מרשימת החברות שהכי טוב לעבוד בהן אינה היחידה. טבע היא רק אחת מתוך 14 חברות שכבר לא נכללות ברשימה, ובהן חברות ממשלתיות בולטות כגון בנק ישראל ורשות שדות התעופה. עוד חברות שכבר לא ברשימה השנה: קימברלי קלארק ישראל, מארוול ישראל, תרכובות ברום, פריגו ישראל, סאנופי, אורקל ישראל, נספרסו, בזק בינלאומי וחברת מלם-תים.
החברות שנכנסו השנה לדירוג ושלא דורגו בשנה שעברה: Autodesk, Gett, WEBPALS, אמן מחשבים, מובילאיי, נתיבי ישראל, פריץ קומפניס, ישראליפט, כימיקלים לישראל, שופרסל, ביטוח מנורה, אלקטרה, טבולה.קום וחברת ישקר.
"הדירוג מגלה כי רוב מוחלט של העובדים מצהירים כי חשוב להם להרגיש מאושרים במקום העבודה", אומרת תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBdi. "תחושת האושר מלווה ברצונו של העובד להרגיש משמעותי, להשפיע, להביע עמדות ללא חשש, לעבוד בארגון שיש בו רצון להתחדש ולהתייעל וכן לעבוד בחברה ערכית, התורמת לסביבה ולקהילה".
כשליש מחפשים עבודה מחוץ לארגון
מהסקר שערכה חברת הדירוג בקרב המועסקים במשק עולה כי שליש מהגברים ו-30% מהנשים מעידים על כך שהם בודקים אפשרויות תעסוקה מחוץ לארגון מפעם לפעם. בקרב עובדי ההיי טק (גברים ונשים) העידו 34.9% כי הם בודקים אפשרויות תעסוקה מחוץ לארגון.
77% מהעובדים בגילאי עד 45, ו-60% מהעובדים בגיל 46 ומעלה יציעו את עצמם לתפקיד ניהולי המתפנה בארגונם. העובדים שענו כי לא יציעו עצמם לתפקיד ניהולי ציינו ברובם כי הם מעוניינים בקידום מקצועי ולא ניהולי.
עוד עולה מהסקר כי רוב של 90% מהגברים ו-92% מהנשים סבורים שטרם הגיעו לתקרת השכר האפשרית מבחינתם בארגון. עם זאת, רק 35% מהעובדים העידו כי ביקשו תוספת שכר במהלך השנה האחרונה.