העולם הטכנולוגי החדש משפיע באופן ניכר גם על שוק ההיי-טק הישראלי, כך עולה מניתוח שמציגה הבוקר (חמישי) חברת ההשמה למקצועות ההיי-טק "ג'וב אינפו" באתר "גלובס". על פי הפרסום ישנה עלייה של עשרות ולעתים מאות אחוזים בדרישה לעובדים מתחומים מסוימים, ומשכורות שמגיעות לעשרות אלפי שקלים בחודש. אז מהו המקצוע הנחשק ביותר?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
מניתוח החברה עולה כי בתחומי התוכנה ישנה עלייה של 124% בביקוש לעובדים חדשים ובתחום החומרה ישנה עלייה של 169%. בתחומי האינטרנט וה'ביומד' נרשמה עלייה צנועה יותר של 69% ו83% בהתאמה.
על פי הניתוח, השוק תופס את טכנולוגיית המציאות הרבודה כמהפכה הטכנולוגית הבאה. שילוב של מספר אלמנטים הנדרשים לפיתוח המוצרים הסופיים דורש מספר רב של מפתחים, מעצבים, מהנדסים ואנשי מקצוע. על פי הניתוח, עובדים המתקבלים לעבודה בתחום הזה ייהנו ממשכורות הנעות בין 22 ל-36 אלף שקלים.
תחום נוסף שמראה צמיחה בארץ הוא שוק הרכב האוטונומי. הנושא קיבל "דחיפה" משמעותית, לפחות בעיניי הציבור, לאחר ה"אקזיט" של חברת "מובילאיי" בסכום אסטרונומי של 15 מיליארד וחצי דולרים. המשכורות מהן ייהנו העובדים בתחום זה נעות בין 20 ל-40 אלף שקלים בחודש.
גם תחום הבריאות הדיגיטלית מראה סימנים משמעותיים של גדילה בביקוש ובמשכורות, כך על פי ניתוח החברה. מהנתונים עולה כי בשנת 2016 חל גידול של 30% בהשקעות בתחום, וקרוב ל-400 חברות הפועלות בתחום בישראל. עובדים בתחום יוכלו להשתכר משכורות הנעות בין 20 ל-36 אלף שקלים בחודש.
"המדע הבדיוני נמצא כאן ועכשיו", סיפרה שרית מלכה-ליברמן, דירקטור השמות בג'וב אינפו. "הנהירה של החברות הישראליות לפיתוח טכנולוגיות לרכב האוטונומי, למציאות הרבודה ולסייבר הולכות ומתחזקות. העולם כולו מחובר דרך האינטרנט, המובייל והרשתות ואינסוף הנתונים החשופים אודותינו מחייבים שינוי תודעתי והתנהגותי. בעקבות שינויים אלו, קיימת דרישה הולכת ומתחזקת למפתחים/אנשי אלגוריתמים מעולמות הסייבר, big data ,מצלמות, לייזרים, חיישנים ועוד".
רוצים לעדכן אותנו באירוע חדשותי? יש לכם סיפור ששווה שנסקר? כתבו לנו או שלחו לנו תיעוד בוואטסאפ האדום של N12
תגובות