דווקא ביטוח בעל חשיבות רבה כל כך ונוגעת לאנשים שנמצאים במצב הקשה ביותר, הוא בעל שיעורי התשלום הנמוכים ביותר מבין כל הביטוחים: בישראל מבוטחים היום כ-610 אלף בני אדם בביטוח סיעודי פרטי, ועוד יותר מ-4 מיליון דרך קופות החולים. לפי הנתונים החדשים של מדד השירות של משרד האוצר - שיעור תשלום התביעות עומד על כ-59% בלבד, נתון נמוך בהרבה ביחס לענפים אחרים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מספר התביעות שאנשים הגישו ב-2015 כדי לממש את הביטוח עליו שילמו כל חייהם עומד על 20 אלף. כדי לדרג את חברות הביטוח, בדק משרד האוצר גם את שיעור מימוש התביעות וגם את משך הזמן שלוקח לטפל בהן. בגלל שמדובר הרבה פעמים באנשים שנמצאים בימיהם האחרונים, אחד הדברים הקריטיים הוא משך הטיפול. לפי המדד של האוצר, את הציון המצטיין, מאה, יקבלו מי שיצליחו לשלם תוך כ-60 ימים.
אז כמה קיבלה כל חברת ביטוח? החברה שקיבלה את הציון הטוב ביותר היא חברת מנורה עם 80%, אחריה הראל עם 75%, כלל עם 70%, מגדל עם 68%, איילון עם 56% והפניקס בתחתית עם 51% בלבד. איילון לדוגמא עם שיעור תשלום של 33% בלבד, אבל דוחים יחסית מהר את התביעה. הפניקס עם הציון הכולל הנמוך ביותר שילמו על 57% מהתביעות ולוקח הרבה מאוד זמן לענות.
בגזרת קופות החולים המצב מעט טוב יותר: קופת חולים כללית זכתה לציון של 83%, מאוחדת עם 78%, לאומית עם 72% ומכבי עם 70%.
התפקוד הלקוי של חברות הביטוח בכל הנוגע לחולים הסיעודיים הוא אולי אחד הדברים המקוממים ביותר לאנשים הנמצאים במצב החלש ביותר. השאלה היא האם המדד הזה לדוגמא יוכל לעשות שינוי, כשאנחנו בוחרים באיזה ביטוח, או לפחות יגרום לחברות עצמן לרצות להשתפר.