ראשי היישובים והמועצות בדרום הארץ לא עוצרים - ביום השישי למחאתם במסגרת "צעדת השוויון", הם ממשיכים לבקש תקצוב דיפרנציאלי בחינוך וברווחה. היום (שני) הצטרפו למחאה באזור צומת מסמיה גם יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, שתמיכתו נחשבת קריטית לקראת סיכומים עתידיים מול האוצר, חברי כנסת נוספים כמו ח"כ סתיו שפיר מהמחנה הציוני, ח"כ אורן חזן מהליכוד - וגם הפעילה החברתית ויקי כנפו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
מחר צפויים להגיע המוחים אל עיר הבירה ירושלים, עד לפתחו של משכן הכנסת, במה שייחשב לשיאה של הצעדה. "אנחנו מדברים קודם כל על חינוך שוויוני לילדי הפריפריה, הזדמנות שווה להתקדם, ולכן הצעדה הזו היא כל כך חשובה", אמר ניסנקורן שהבטיח לצועדים: "אנחנו ננצח כי צריך להביא שוויון, אי אפשר להתנגד לזה, זהו צו השעה ומותר לפריפריה להתקדם ולהרגיש שמסתכלים עליהם באופן שווה".
ראש עיריית ירוחם מיכאל ביטון, שמוביל את המחאה הצטרף לדברים של יו"ר ההסתדרות. "יש פה פעילים חברתיים מכל הארץ, מנהלי עמותות וראשי ארגונים שבאים ואומרים למדינה: הגיע הזמן שוויון", אמר. "אנחנו רוצים שילדים יקבלו הזדמנות שווה. זה הכאב שלנו, וגם אם הדרך ארוכה - יהיה פה ניצחון".
אחרי שאתמול באו לתמוך בצועדים ח"כ יהודה גליק (ליכוד) וח"כ קארין אלהרר (יש עתיד), היום המשיכה נהירת הפוליטיקאים שצפויה להתגבר מחר, עם הגעת הצועדים לבירה. "את הסיפור הזה צריך לפתור לא בסיסמאות", אמר ח"כ חזן. "יש חלק ומחלקים אותו לא נכון והגיע הזמן לחלק אותו בצורה הוגנת. אני מחכה ליום שנראה את זוכת פרס נובל הבאה יוצאת משדרות, ירוחם או אופקים ולא רק יוצאת לצעוד לירושלים. בשביל זה אנחנו כאן ואני חייל שלכם".
ח"כ סתיו שפיר הסבירה כי הפתרון גלוי לעין. "מה שצריך להיות זה פשוט לגלות את תקציב המדינה ולראות לאן הכסף הולך", טענה. "אני ישבתי שם מאות שעות וראיתי את העברות התקציבים, והן לא הולכות ליישובי הפריפריה".
אל מול נוכחות הפוליטיקאים הגיעה גם ויקי כנפו, הפעילה החברתית שהובילה את המאבק הזכור ב-2003, לטובת זכויותיהן של האימהות החד הוריות. כנפו התרתה בחברי הכנסת: "סתיו ואורן, אני מאוד מקווה שכשיגיע הרגע האמיתי, אתם תהיו איתנו עד הסוף. כי במאבק שלי כל חברי הכנסת ברחו".