לקראת כנס אלי הורוביץ לכלכלה וחברה של המכון הישראלי לדמוקרטיה שיתקיים השבוע, ערך המכון סקר לבחינת עמדותיהם של בכירי החברות הגדולות במשק, שנסחרות במדד ת"א 100. בסקר, שיוצג במלואו במהלך הכנס, נשאלו יושבי הראש ומנכ"לי החברות, על הממשק ביניהם ובין הממשל בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
במסגרת הסקר נמצא כי 71% מהנשאלים אינם מרוצים מטיפול הממשלה בפיתוח הכלכלה בישראל. 76% מהנסקרים השיבו כי אינם מרוצים מדרך קבלת ההחלטות של הממשלה בתחומים הכלכליים, זאת לעומת פחות מחמישית מהנשאלים (17%) שהשיבו כי הם מרוצים מתהליכי קבלת ההחלטות. 74% מהבכירים השיבו כי אינם מרוצים מיישום החלטות הממשלה ו-17% בלבד השיבו כי הם מרוצים.
עוד נמצא במסגרת הסקר כי הרוב המוחלט של המנהלים הבכירים במשק (93%) סבורים כי מקבלי ההחלטות הכלכליות בממשלה מושפעים משיקולים פוליטיים. בנוסף, 63% מהמנהלים ציינו כי הממשלה גורמת לחסמים בחברות שבהובלתם וניהולם.
המנהלים נשאלו אם בשנה האחרונה יוזמות שהחברות אשר בניהולם נבלמו בשל בירוקרטיה שלטונית. 46% השיבו כי היוזמות נבלמו בשל הבירוקרטיה. בנושא חוסר היציבות השלטונית, 83% ציינו כי מציאות זו של חוסר יציבות שלטוני, משפיעה על התפתחות המשק בישראל, לעומת 13% בלבד שציינו כי היא לא משפיעה.
על מנת לאמוד את התלות של המשק במשרדים הממשלתיים נבדקו גם הממשקים בין מנהלי החברות למשרדי הממשלה. 81% ממנהלי החברות השיבו כי יש להם ממשק עם משרדי הממשלה. אותם מנהלים אשר ציינו כי יש להם ממשק עם משרדי הממשלה דירגו את רמת המקצועיות של הגורמים הממשלתיים עמם הם עובדים, כאשר כ-70% ציינו את הגורמים הממשלתיים כמקצועיים.
נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה, יוחנן פלסנר, אמר כי מדד בכירי המשק ממחיש עד כמה הממשק שבין המגזר הציבורי לזה העסקי הוא חיוני. "אסור לקבל את המציאות במסגרתה 46% מהמנהלים הבכירים במשק מעידים כי נתקלו בשנה האחרונה בבירוקרטיה שלטונית שבלמה יוזמות בתחומי עיסוקם", ציין פלסנר.