זיגזג פוליטי. כולנו תרוץ עם הליכוד? (צילום: מארק ישראל שלם, פלאש 90, חדשות)
כחלון ונתניהו. לשים לב לשוק הנדל"ן המשתנ | צילום: מארק ישראל שלם, פלאש 90, חדשות

למרות נתוני הצמיחה והיצוא החלשים שפורסמו לאחרונה בישראל, הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי של המדינות המפותחות (OECD) הותיר את תחזית הצמיחה של ישראל על 2.5% ב-2016.בהמשך צופה הארגון כי היצוא של ישראל יתאושש וקצב הצמיחה יעלה ב-2017 ל-3%.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"תקציב מורחב, ריביות נמוכות ומחירי נפט נמוכים עשויים לתמוך בביקושים המקומיים ובתעסוקה", נכתב בסקירה שפרסם הארגון. ה-OECD מזכיר גם את החולשה ביצוא ברבעון הראשון אך מעריך כי הוא יתאושש בהדרגה במקביל להתאוששות בביקושים בחו"ל.

ב-OECD טוענים כי בהתחשב באינפלציה הנמוכה והמדיניות המוניטרית ה'סופר מרחיבה' בעולם, המדיניות שנוקט בנק ישראל הכרחית כדי למנוע ייסוף בשקל. להערכת הארגון, קיצוץ במסים לצד ירידה בהוצאות הממשלה ב-2016 יתמכו בכלכלה בטווח הקצר אך הממשלה תתקשה לעמוד ביעד של קיצוץ החוב הציבורי בטווח הבינוני.

בהתייחסם למשבר הדיור, כלכלני ארגון המדינות המפותחות כותבים כי הרשויות בישראל עדיין צריכות לעקוב בדריכות אחר ה"מתח המתמיד בשוק הנדל"ן".

התחזית החצי שנתית של הארגון מפורסמת על רקע נתונים כלכליים מאכזבים שפורסמו לאחרונה בישראל. ברבעון הראשון של השנה הכלכלה התרחבה בקצב שנתי של 0.8%, נמוך בהרבה מהתחזיות הממשלתיות שעומדות על 2.8%-2.9%. נתונים נוספים הראו כי היצוא צנח בחודשים פברואר-אפריל בכמעט 22%, בהובלת סקטור ההיי-טק (יצוא ההיי-טק צנח בכ-32%).

באוצר שוקלים להכריז על מהלך חירום לעידוד הצמיחה שיאפשר חריגה מתקרת ההוצאה המותרת במקביל לקיצוצים עמוקים בתקציב והגדלת יעד הגירעון במטרה לסגור את הבור הגדול שנוצר בתקציב 2017.