ימים בודדים אחרי חתימת ההסכם, משבר נוסף בכיל? ועד העובדים של מפעלי ים המלח מאיים היום (רביעי) לפתוח בעיצומים, לאחר שלטענתו ההנהלה מפרה את ההסכם שנחתם עם העובדים רק בסוף השבוע שעבר ופוגעת בתנאי העסקתם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
העובדים טוענים כי כשחזרו לעבודה במפעלים, הם גילו שעובדי קבלן מחליפים עובדים שפרשו מרצון על פי החוזה שנחתם עמם - בניגוד למה שסוכם. בנוסף, ההנהלה קיצרה את זמן תפילת השחרית בבית הכנסת שבמקום מחצי שעה לרבע שעה בלבד - עיקרון מהותי מאוד עבור עובדים רבים, שרואים בכך פגיעה משמעותית בתנאי העבודה שלהם.
כצעד ראשון של מחאה, סגרו היום העובדים את שערי המפעלים לשלוש שעות והעבודות הופסקו. בוועד מאיימים שאם ההסכם יופר גם מחר, הם יפתחו בעיצומים. "ההנהלה מתעמרת בנו במקום לאחד אותנו מחדש אחרי המשבר הקשה שחווינו", אמר אחד העובדים בשיחה עם חדשות 2 Online. "אנחנו לא מבינים למה לפגוע בתנאים כל כך בסיסיים כמו זמן תפילה שזה משהו שמאוד חשוב לנו".
"אם אחרי משבר של 4 חודשים, הנהלת החברה פועלת בצורה כזו ופוגעת בתנאי העבודה והתפילה, נפתח בעיצומים כדי להעביר להנהלה מדר חד-משמעי לפיו תנאינו לא ייפגעו", הבהיר יושב ראש ועד העובדים, ארמונד לנקרי.
"אנחנו מכבדים את ההסכם שנחתם ונמשיך לכבדו כל עוד תהיה הדדיות - וההנהלה תכבד את ההסכם. לא נאפשר להנהלה לפגוע בזכויות עובדים בנות 40 שנה. ההנהלה פועלת בכוחניות ותוך איומים על העובדים - ולא נאפשר זאת", הבהיר.
לפני פחות משבוע: ההנהלה והעובדים הגיעו להבנות
רק ביום חמישי האחרון הודיעו נציגי ההנהלה והעובדים כי חתמו על הסכם שהביא לסיום השביתה הממושכת ומאבק העובדים על רקע פיטורי עובדי מפעלי ים המלח ומפעל תרכובות ברום. 210 עובדים ייצאו לפרישה מוקדמת בתנאים מוגדלים ו-38 עובדים נוספים ימשיכו להיות מועסקים עד סוף השנה, ואז יפוטרו.
עוד הוסכם בין שני הצדדים כי פיטוריהם של אלו, שככל הנראה יעזבו את החברה בתנאי פרישה, ייכנסו לתוקפם רק בסוף השנה הנוכחית, כשלאחר מכן התחייבה ההנהלה שלא להוביל במפעליה עוד תכניות קיצוצים ופיטורים בשנים הקרובות.