שנת 2018 נפתחת בבשורה לתושבי הנגב המזרחי: 15 מפעלים חדשים יוקמו ויורחבו בערים דימונה, ערד וירוחם - כך הודיע היום (שני) משרד הכלכלה. עלות התכנית מוערכת בכ-80 מיליון שקל ועל פי ההערכות תיצור כ-500 משרות חדשות.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במסיבת עיתונאים משותפת שהתקיימה בדימונה בהשתתפות שר האוצר משה כחלון, שר הכלכלה אלי כהן, ראשי הערים ויזמים שמעוניינים להשקיע ביוזמה החדשה, הכריזו על שם התוכנית החדשה: "נגב מזרחי - לקידום התעשייה והתעסוקה". בנוסף הרחיבו על פרטי התוכנית וההשלכות שלה.
על פי נתוני משרד הכלכלה במהלך השנים האחרונות ירדה האבטלה בנגב מ-6.9% ל-4.5%, ובנגב המזרחי מ- 9.4% ל-7.5%. הרשות להשקעות במשרד הכלכלה, אישרה בימים האחרונים, במסגרת מסלול ייעודי לנגב המזרחי וחוק עידוד השקעות הון, הקמתם של 15 מפעלים: 3 בדימונה, 5 בירוחם ו-7 בערד, בהשקעה כוללת של 273 מיליון שקל, בסיוע מענקי המשרד בגובה כ-80 מיליון שקל.
"פיתוח הכלכלה והתעסוקה בפריפריה הנו חובתה הכלכלית והחברתית של הממשלה" אמר שר הכלכלה אלי כהן במסיבת העיתונאים, "במהלך שנת 2017 כולה, השקיע משרד הכלכלה באזור הנגב בכללו, כ-350 מיליון שקלים במענקים להקמת מפעלים, פיתוח תשתיות עסקים קטנים".
"את הפערים בין מרכז לפריפריה צריך לחסל במעשים ולא בדיבורים", הוסיף השר כחלון. "הכותרות בעיתונים סובלות הכל אבל כשרוצים פתרונות שמים כסף".
במסיבת העיתונאים שהתקיימה היום (שני) השתתף גם מנכ"ל משרד הכלכלה, שי רינסקי שם אמר כי למשרד עוד עבודה רבה על מנת לשפר את המצב. "נתוני האבטלה בערי הנגב נמצאים אמנם במגמת ירידה, אך יש לנו עוד הרבה עבודה".
"בשורה שלא נשמעה שנים רבות"
ראש העיר דימונה בני ביטון שנכח גם הוא בהכרזה הודה לשרים ואמר "היום זכו העיר דימונה בפרט והנגב המזרחי בכלל, לקבל בשורה שלא נשמעה שנים רבות. ועל כך אני מודה לידידיי השר כהן והשר כחלון".
"זהו יום חג לנגב המזרחי - ההשקעה האדירה בתעשייה ובמפעלים. אני מודה למשה כחלון ולאלי כהן על היוזמה", הביעו את שמחתם ראש העיר ירוחם מיכאל ביטון וראש עיריית ערד ניסן בן חמו.
נתוני התוכנית "נגב מזרחי - לקידום התעשייה והתעסוקה":
ערד: אושרו 6 תכניות בהשקעה כוללת על סך של כ-150 מיליון שקלים ומענק משרד הכלכלה על סך 47 מיליון שקלים. ירוחם: אושרו 4 תכניות השקעה בהשקעה כוללת של כ-42.5 מיליון שקלים.
דימונה: אושרו 2 תכניות בהשקעה כוללת של יותר מ-43 מיליון שקלים ובמונחי מענק - של כ-13 מיליון שקלים. סה"כ ההשקעה מסתכמת בסכום של כ-234 מיליון שקלים.