העסקים הקטנים בישראל התמודדו ב-2017 עם עוד שנה קשה. כ-43 אלף עסקים נסגרו במהלך השנה ולפי הנתונים של חברת "בידיאיי", ניתן לראות איך משנת 2009 מספר העסקים שנסגרו רק הלך וגדל. למרות הנתונים הקשים והחששות הגדולים, חלק גדול מהציבור הישראלי הביע נכונות לשקול פתיחת עסק או להיות מועסק כעצמאי. שר הכלכלה אלי כהן: "סיוע לעסקים קטנים זה האינטרס של המשק".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
על אף העובדה שעסקים קטנים רבים לא הצליחו לשרוד, סקר של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה מראה שהסטטיסטיקה לא מרתיעה את הישראלים. על פי נתוני הסקר, כמחצית מהציבור שקל להקים עסק עצמאי ורבים נמצאים כיום בתהליך של הקמת עסק או מועסקים כעצמאיים.
הסיבה שחלק נכבד מהציבור בכל זאת מעוניין לפתוח עסק היא ששכירים עובדים בממוצא כ-8 שעות ועצמאים כ-7 שעות ביום. גם השכר של עצמאיים נחשב טוב יותר. נכון לשנת 2016 ממוצע השכר של השכירים במשק עמד על כ-9,700 שקלים, בעוד שכרם של העצמאיים עמד על כ-11,500 שקלים לחודש - פער של 18%.
למרות הנתונים, רבים מציינים כי ישנו חשש גדול בעת ההחלטה על פתיחת עסק עצמאי. רוב הנשאלים טוענים כי החשש המרכזי הוא מפני אובדן הכנסה קבועה. חסם נוסף הוא הפחד מכישלון עסקי והפסדי השקעה, בעוד אחרים ציינו כי התחרות בשוק החופשי היא שמרתיעה אותם.
במשרד הכלכלה לא נשארים אדישים למספרים ומקווים לעודד פתיחת עסקים נוספים. מבחינת אנשי המשרד, המשימה הקשה ביותר היא להבטיח שהעסקים יצליחו לשרוד לאורך זמן. "סיוע לעסקים קטנים ובינונים זה אינטרס של המשק", הסביר שר הכלכלה אלי כהן. "לכן אנחנו משקיעים רבות בכל מערך המעוף, בתקציבים ישירים, בהלוואות ובקורסים מסובסדים שיוכלו לסייע לעסקים קטנים".