התשובה לשאלה 'כמה לשים במעטפה?' מעולם לא הייתה פשוטה יותר: עונת החתונות הולכת ומתקרבת - ומבול של הזמנות מעוצבות צפוי להציף את תיבת הדואר של ישראלים רבים ממש בקרוב. אבל רגע לפני שתלבשו את מיטב הבגדים ותעלו על הרכב בדרך לרחבת הריקודים, שאלה אחת קטנה וחשובה לא תפסיק להטריד אתכם: כמה לשים בצ'ק?
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הפתרון הטוב ביותר לשאלה הזו הוא פשוט - לדעת כמה אחרים שמים. נתונים שהגיעו לידי חדשות 2 Online עשויים לתת את התשובה. הנתונים מתבססים על ממוצע ארצי של מתנות שהפקידו עשרות אלפי אורחים, בחתונות בהן משתמשים בשירות של חברת Easy2give המאפשר להעניק את המתנה באמצעות כרטיס אשראי.
לפני הכל, המספרים מצביעים על עובדה אחת פשוטה: גם כשמדובר בחברים רחוקים מאוד שאתם בקושי רואים, ממוצע המתנות של הישראלים לא יורד מסכום של 300 שקלים ליחיד ו-550 לזוג. ומשם, מן הסתם, המחיר רק מטפס, ככל שאתם קרובים יותר לזוג הטרי שיצעד תחת החופה.
אז אם קיבלתם הזמנה לחתונה של חברים של ההורים שלכם ואין לכם ברירה אלא ללכת - המתנה הממוצעת ליחיד עומדת על 300 שקלים ליחיד ו-600 לזוג. חתונה של חברים רחוקים שלכם, לעומת זאת, תעלה לכם 300 שקלים ליחיד ו-550 לזוג. אם הקשר ביניכם קצת יותר קרוב ואתם מתראים לפחות בכל חודש אז כנראה שתשימו 350 שקלים אם אתם באים בגפיכם ו-650 לזוג.
לחתונה במסגרת המשפחה המורחבת שלכם תשימו 370 או 650 שקלים ליחיד ולזוג בהתאמה, והסכום למשפחה הקרובה יעמוד על בין 450 שקלים ליחיד ל-700 לזוג בממוצע.
הקפיצה הגדולה בסכום מגיעה כאשר החבר שמתחתן קרוב אליכם כמו משפחה. אחרי שהתרגשתם איתו או איתה בהצעת הנישואין, שהובילה למאות לייקים בפייסבוק, תיפרדו ככל הנראה מלא פחות מ-900 שקלים ליחיד ו-1,500 לזוג.
חברת Easy2give, שמציבה עמדות תשלום בחתונות, השיקה לאחרונה אפליקציה חינמית בשם Golden Ring שאמורה לסייע לזוגות המתחתנים לחזות את ההכנסות הצפויות מהאירוע, זאת באמצעות גישה לנתונים שנאספו מאלפי אירועים.