פתרון המשבר בכיל עוד רחוק: יממה לאחר חידוש השיחות בין ההנהלה והעובדים, התפוצץ היום (רביעי) המשא ומתן בין הצדדים. עובדי החברה השובתים הודיעו, בעקבות המשבר בשיחות, כי בכוונתם להקים אוהל מחאה מול מעון ראש הממשלה ביום שישי הקרוב ולדרוש מנתניהו להתערב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בהסתדרות טענו כי הנהלת חברת כיל "הקצינה את עמדותיה והבהירה כי היא לא מתכוונת לחזור בה מפיטורי העובדים", למרות המחאה הציבורית הרבה והנזק הכלכלי שנגרם לחברה. "לא ייתכן שחברה שהרוויחה 3 מיליארד שקל נטו בשנת 2014 משימוש במשאבי טבע של מדינת ישראל תתנהג כך אל עובדיה המסורים", הוסיפו בהסתדרות.
בשל המשבר בשיחות, מכתבי הפיטורים יחולקו כבר ביום ראשון הקרוב. העובדים וההסתדרות דורשים מראש הממשלה וממשרד האוצר להפעיל את "מניית הזהב" - זכות הווטו של הממשלה - כדי למנוע את פיטורי העובדים. כל שינוי ארגוני משמעותי שמשפיע על אחזקות החברה דורש את אישור המדינה, על פי נהלי מניית הזהב.
מהנהלת כיל ישראל נמסר: "הופתענו לשמוע מהתקשורת שוועד העובדים שוב פוצץ את המו"מ ובחר בנתיב חד צדדי כדי לכפות בכוחניות את דרישותיו במקום להגיע לפתרון במסגרת מו"מ והידברות. הוועדים נכנסו למו"מ כחלק ממשחק הטעייה והם יוצאים ממנו לאחר שההצגה הסתיימה.
"החלטות הוועד פוגעות בכלל עובדי החברה הנאלצים לשבת בבית ללא משכורת, ובעיקר הן יובילו לכך שראשוני העובדים הפורשים עלולים למצוא עצמם, החל מיום ראשון, ללא חבילת הפרישה הנדיבה שמציעה ההנהלה, המהווה רשת ביטחון והבטחת הכנסה קבועה ברמה של פי שתיים מהמשכורת הממוצעת במשק".
אתמול נענתה הנהלת החברה לפנייתו של השר סילבן שלום לחדש את המו"מ עם ועדי העובדים של תרכובות ברום ומפעלי ים המלח. ההנהלה הודיעה אז כי היא מוכנה למגעיםאינטנסיביים ללא הקפאת הפיטורים, ולצוות המו"מ הצטרפו יו"ר ההסתדרות.
השביתה בתרכובות ברום נמשכת כחודש ובמפעלי ים המלח כשבוע וחצי. כיל עדיין לא דיווחה לבורסה על היקף הנזק שנגרם לה בעקבות הימשכות מאבק העובדים, אך להערכת גורמים בתעשייה מדובר בהפסדים המסתכמים עד כה בכמה עשרות מיליוני דולרים.