גיורא ינוסוב תבע את חברת פלאפון לאחר שבנו, שהיה קטין באותה תקופה, קנה ארבעה מחשבים ניידים באמצעות החשבון של אביו. כשגילה ינוסוב את החיובים, הוא ביקש לבטל את הרכישה, ואז החל מסע ייסורים שנמשך קרוב לארבע שנים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
השופט יריב עמית מבית משפט השלום בתל אביב פסק כי בשני האירועים - מכירת המחשבים לבנו של ינוסוב וגביית החוב ממנו - נפלו פגמים קשים וחמורים בהתנהלותה של חברת פלאפון. "פגמים אשר מעידים על כשלים חמורים בתהליכי העבודה של החברה, נושאים הטעונים 'טיפול רוחב' של הגורמים המתאימים בחברה, על מנת למנוע את הישנותם", כתב השופט עמית בהחלטתו.
השופט גם הטיל אחריות חלקית על בנו של ינוסוב שאלמלא פנה למרכז המכירה וביקש לקנות את המחשבים, כל השתלשלות העניינים הייתה נמנעת. הוא קבע כי התנהלותו הייתה פסולה ואף קבע כי יש לבחון אם היא פלילית. עם זאת, קבע השופט כי אילו היו נהוגים בחברת הסלולר נהלים ברורים וחד משמעיים, ניתן היה למנוע את הפרשה כולה, אשר הסבה נזקים כספיים לא רק לאב, אלא גם לחברת פלאפון.
בקביעתו הסביר השופט כי הכשל הוא דרמטי: "אדם המנהל חשבון בחברת פלאפון ומפקיד בידי החברה אמצעי תשלום, נותן אמון בחברה, שלא תאפשר לאיש לעשות שימוש באמצעי תשלום זה אלא בהרשאתו המפורשת של הלקוח. חברה אשר אינה נוהגת כך, מועלת באמונו של הלקוח".
"התוצאה המתקבלת מהתנהלות פלאפון - עגומה"
גם לאחר שהשיב את המחשבים, המשיכה החברה בפעולות הגבייה ונפתחו הליכי הוצאה לפועל על סכום הגבוה כמעט פי עשרה ביחס לחוב האמיתי שחב ינוסוב לפלאפון. במהלך התקופה, פנה התובע פעמים רבות לחברת הסלולר וביקש למנוע את ניהולם של הליכי הגבייה, אולם פניותיו נותרו ללא מענה. "ינוסוב לא כפר בחובתו לשלם את חובו לפלאפון ולא התחמק מתשלום, אלא נדחף לבטל את כרטיס האשראי בשל מחדליה החמורים של פלאפון עצמה", קבע השופט.
"התוצאה המתקבלת מהתנהלות פלאפון עגומה", סיכם השופט. "חברה הנותנת שירות לציבור לקוחותיה מגישה תביעה גבוהה פי עשרה מסכום החוב המוסכם בינה ובין לקוחה, נוקטת הליכי הוצאה לפועל ומתעלמת התעלמות מוחלטת, במשך תקופה ארוכה, מפניותיו לברר את החוב ולהסדירו. גם אם אין כאן זדון, קרי - ניסיון פסול להפעיל לחץ על ינוסוב לשלם את חובו תחת איום של נקיטת הליכים על סכום גבוה משמעותית, רשלנות רבתי בוודאי יש כאן".
השופט קבע כי אחריותה של חברת פלאפון לנזק היא בסך 85% מגובה הפיצוי, ואחריותו של בנו של ינוסוב לנזק היא בסך 15% בלבד. לפיכך, תשלם החברה פיצוי בסך 28 אלף שקל בגין הפגיעה בפרטיות באירוע המכירה, ופיצוי בסך 13 אלף שקל בגין הוצאת לשון הרע באירוע הגבייה. בנו של ינוסוב, לעומת זאת, יחויב לשלם על חלקו באירוע 6,150 שקלים בלבד.
מחברת פלאפון נמסר בתגובה: "מדובר על מקרה בו נער בן 17 ו-11 חודשים הגיע אל מרכז השירות של חברתנו עם יפויי כוח בו זייף את חתימת אביו שהינו הלקוח, במטרה לרכוש ארבעה מחשבים ניידים. לאחר שפנה אביו לחברתנו בטענה כי העסקה בוצעה ללא ידיעתו, בוטלה העסקה בכפוף להשבת המחשבים שנרכשו. עקב תקלה טכנית, הועברה דרישת תשלום ללקוח, האב, עבור המחשבים ובית המשפט קבע כי על חברתנו לפצות אותו על כך. נציין כי בית המשפט המליץ על העברת התיק לטיפול משטרת ישראל לצורך בחינת חקירה פלילית כנגד הנער".